Annons:

Vita Hästen ansöker om konkurs – VIK kan bli kvar i Hockeyallsvenskan

Vita Hästen ansöker nu om konkurs. Foto: Bildbyrån

Vita Hästen ansöker om konkurs – VIK kan bli kvar i Hockeyallsvenskan

Vita Hästen har brottats med ekonomiska problem längre. Nu har klubben ansökt om konkurs. Det här kan innebära att Västerviks IK blir kvar i Hockeyallsvenskan.

Annons:

De ekonomiska bekymren har Vita Hästen haft länge. Tidigare i år meddelade den hockeyallsvenska klubben att man behövde fyra miljoner kronor för att klara elitcensen och spela vidare i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Den här veckan kom beskedet att Förvaltningsrätten kräver tillbaka 800 000 kronor som man tidigare betalat ut i korttidsstöd till klubben under pandemin. 

Nu har Vita Hästen Ishockey AB lämnat in en konkursansökan till Norrköpings tingsrätt. I konkursansökan skriver man att man är på obestånd som inte är tillfälligt och att tingsrätten omgående ska försätta aktiebolaget i konkurs.

Klubben har inte betalat ut löner för mars månad.

– Vi kan inte fortsätta driva det här när vi inte ens kan betala löner. Hade gått om man trott att det fanns en frisk kärna i bolaget i övrigt, men det finns också andra faktorer som ligger bakom det. Jag ska utreda det här nu, varför är man på obestånd, vem är ansvarig och så vidare. Det har man ett halvår på sig att göra, säger konkursförvaltaren, advokaten Magnus Nedstrand, till NT.

VIK kan räddas kvar

Om Vita Hästen inte kommer till spel i Hockeyallsvenskan går den platsen till Västerviks IK. Det beror på att negativt kval rankas högre än positivt kval från en lägre division. VIK kan därmed få en gratisplats tillbaka till ligan.

– Enligt Svenska ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser så är det Västervik som får platsen om det är något lag som försvinner från ligan, säger ligans sportchef Erik Ryman till Sportbladet.

Vita Hästen kan själva inte säga något säkert om nästa säsong i det här läget.

– Det vet jag inte. Jag kan inte svara på det i dag. Vi har inte varit här i så många timmar. De här frågorna kommer att utkristalliseras här framöver, säger klubbens ordförande Rickard Rauge till Norrköpings-Tidningar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt