Annons:

Falk efter segern i Vimmerby:

Fem gånger fick Nichlas Falks VIK jubla borta mot Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Falk efter segern i Vimmerby: "Grabbarna ville göra rätt för sig"

Med nöd och näppe betvingades Vimmerby Hockey för en knapp vecka sedan. I returmötet var det ett helt annat Västerviks IK. – Grabbarna ville göra rätt för sig, säger VIK-tränaren Nichlas Falk efter 5-3-segern.

Annons:

Västerviks IK hade varit på is klart längre och redan försäsongsspelat. Därför var Vimmerby Hockeys starka insats i fredags överraskande. VIK vann förvisso matchen, men spelmässigt var VH bättre. 

På torsdagskvällen, när det vankades returmöte, var det dock inget snack i två perioder. VIK var klart bättre och det hockeyallsvenska laget ledde med 5-1 efter två spelade perioder.

– Det var klart bättre och mer påkopplat. Grabbarna ville göra rätt för sig. Ledningsmålet var ett dåligt byte av oss, men glädjande är att killarna bara fortsatte. Förra året kunde vi bli lite nedslagna av det, men nu höll vi ångan, arbetsinsatsen och intensiten uppe. Det var väldigt bra, säger Västerviks tränare Nichlas Falk.

I den tredje perioden fick Vimmerby göra två mål och putsa siffrorna en aning. 

– Jag fattar att man inte är mer än människa. Vi leder med 5-1 och då blir det lite avslaget från vår sida. 

Var det något medvetet att backa hem en aning?

– Nej, det bara blev. Vimmerby har inget att förlora och går med alla spelare, men de två första perioderna ska vi verkligen ta med oss.

Hur värderar du den här insatsen i relation till era tidigare försäsongsmatcher?

– Jag tycker att de två första är våra bästa två sett till hela perioder. Bitvis har det varit bra i de andra matcherna, men vi behöver hitta en jämnhet i det vi gör och det har vi i två perioder i den här matchen. 

"Vill hitta vår identitet"

Västerviks IK drog på sig sju tvåminutersutvisningar. Vimmerby gjorde två mål kort efter utvisningsperioderna.

– Det är lite för mycket och några onödiga grejer, men samtidigt fick vi träna boxplay. Killarna jobbar riktigt bra i det.

Nu har ni mött ett lag från Hockeyettan i två raka matcher. Hur ser du på det?

– Träningsmatcher är alltid träningsmatcher. När man möter ett lag från division under är de ofta väldigt påslagna och vill visa upp sig. Det blir oftast bra intensitet. I första matchen var vi inte alls med på det. Det har varit två bra matcher för oss och att vi möter Vimmerby beror både på att det ligger bra till geografiskt och att klubbarna har en gammal historia, säger Nichlas Falk.

Målskyttar för VIK var Victor Öhman, Isak Salqvist, Jake McGrew, Carl-Henrik Edwardsson och Henrik Neubauer.

– Vi pratar mycket om att hitta vår identitet som lag och då är det hårt jobb, att anstränga sig, blocka skott och det som gäller. Det gör alla. Sedan har vi skickliga spelare, som McGrew, där det bara smäller när han får läget. Men han bidrar också i det hårda arbetet och det är det jag fokuserar mest på för stunden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt