Annons:

Kritisk Sylvegård efter förlusten:

Adam Petersson jublar över 1-0. Men sedan var det slutfirat för VH i derbyt mot VIK. Foto: Simon Henriksson

Kritisk Sylvegård efter förlusten: "Fanns ingen energi över huvud taget"

Vimmerby Hockey var i princip chanslöst i returen mot Västerviks IK. Hockeyallsvenska VIK vann med 5-3 på bortais.
– Vi var inte påslagna och fallerar vad gäller grundläggande koncept, tycker VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Annons:

Efter den imponerande insatsen i premiärmatchen för säsongen i Västervik var förväntningarna förstås höga på match nummer två i Vimmerby. 

Men VH var aldrig nära att kunna störa motståndet från Hockeyallsvenskan. Inte ens fast man fick ett tidigt ledningsmål i matchen då Adam Petersson stänkte dit 1-0. 

VIK gjorde fem raka mål och vann till slut med 5-3. Vimmerbys tränare Hampus Sylvegård tyckte att det handlade mer om sitt lag prestation än motståndarnas.

– Västervik kanske var mer påkopplat, men jag tyckte inte vi var påslagna alls. Så ser jag på det. Vi var inte på hugget och vi var inte med från start. Då är det skillnad, då är det stor skillnad till och med. Det är det oavsett om man är i samma serie eller en serie högre upp, säger han.

Grundläggande fel

Han tyckte att hans lag gjorde flera grundläggande fel.

– Vi fallerar på det grundläggande konceptet under större delen av matchen. Vi rycker upp oss i tredje, men då är det försent. Det finns mycket mer att önska.

Kan det bero på att ni stod upp så pass bra senast?

– Det hoppas jag verkligen inte. Vi tryckte på vissa saker som var mindre bra och vissa saker som var bättre inför matchen. Jag kanske är mer nöjd med förra matchen, men i den här saknades det grundläggande konceptet. Vi saknar jobbet i de två första perioderna och det gör mig frustrerad.

"Då blir man irriterad"

Att värdera de här två träningsmatcherna mot VIK är lite för tidigt, menar han.

– Jag kan väl tycka att vi gått en liten väg i vår process, men det här var ett steg tillbaka. Vi släpper fem och det är alldeles för mycket. Så många mål kan vi inte släppa in. Tre framåt är tillräckligt mycket, även om de kommer försent. 

Vad vill du se förändrat till nästa match?

– Framför allt att jobbet finns där från start. Det är derbymatch, rätt mycket folk på läktaren och då lever vi inte upp till det vi vill. Jag blir frustrerad över att vi inte är påslagna. Det finns ingen energi över huvud taget under stora delar av matchen och vi frångår sättet vi vill spela på. Då blir man irriterad.

Adam Petersson, Eddie Levin och nyförvärvet Filiph Åström blev målskyttar. För den sistnämnde var det första framträdandet i VH-tröjan.

– Han fick kastas runt lite och gick på kanten först och blev sedan center när Sjöberg (Carl) fick matchstraff. Han gör en helt okej debut, men det går inte att dra för stora växlar av en match.

VH:s nästa match är mot mer beskedligt motstånd i form av Nyköping den 6 september.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt