Annons:

Ännu en svårsmält förlust för VIK:

Nichlas Falks Västervik föll för sjätte gången i följd. Foto: Bildbyrån

Ännu en svårsmält förlust för VIK: "Väl tidigt att börja tänka så"

Västerviks IK har nu förlorat sex raka matcher. Efter förlusten mot Tingsryds AIF skiljer 13 poäng till just Smålandskollegan.
– Vi gör ingen bra match, säger tränaren Nichlas Falk efter 1-4-förlusten.

Annons:

Kristjan Cepon gjorde 1-0 på Västerviks första skott i matchen, men efter det måljublet blev det ingen mer glädje för hemmalaget. På en och en halv minut innan periodvilan vände Tingsryd till 2-1. 

Det andra målet kom till under det fem minuter långa powerplay gästerna belönades med efter att Cédric Lacroix kört på bortalagets keeper Tomas Rydén och ådragit sig ett matchstraff. 

– Jag har inte tittat på den efteråt. Jag har sett den från jumbotronen som är 75 meter från mig. Jag ska titta på den senare, säger VIK-tränaren Nichlas Falk.

Den snabba vändningen av bottenkollegan blev pyskologiskt tung. 

– Det är klart. Vi leder med 1-0 när det är en minut och 20 sekunder kvar. Sedan är vi plötsligt i underläge med 2-1 i paus. 

Stängde matchen

VIK fick aldrig något större tryck på Tingsryd, men fick ändå chansen med knappt fyra minuter kvar. Då körde Jonatan Harju över Edvin Olofsson och åkte också på ett matchstraff. 

– Vi gör ingen bra match, men får ett läge att gå både ikapp och förbi. Men vi kommer knappt in i zon. Det grinar emot oss hela matchen. Vi har några halvgiftiga chanser under matchen, men i tredje perioden kommer vi ingenvart. Vi pratar om att komma ned tillsammans, men det blir inte så. Det blir mer en och en. 

Tingsryd lyckades göra både 3-1 och 4-1 i tom målbur och helt stänga matchen.

– Den snabba analysen är att vi inte gör någon bra match. Vi är inte nära de tre senaste matcherna prestationsmässigt. Vi får inget flyt i spelet, vi har för dåligt passningsspel och för dåliga mottagningar. Vi drar ned hastigheten i spelet och kommer inte med någon fart. Det är tufft att spela igenom Tingsryd när de backar hem i mittzon utan kvalitet i passningar eller mottagningar. Vi vinner alldeles för lite närkamper och de tar pucken av oss jättelätt. 

Kört eller inte?

VIK är nu 13 poäng bakom Tingsryd i kampen om nytt Hockeyallsvenskt kontrakt. Västervik har också spelat två matcher mer än vad dagens motståndare gjort.

Men är det kört och dags att börja blicka mot ett eventuellt kvalspel mot Östersunds IK? Nej, inte enligt Nichlas Falk.

– Jag säger som jag svarat på de här frågorna den senaste tiden. Vi koncentrerar oss på vår prestation. Den behöver bli högre, bättre och jämnare. Vi är inte uppe i den prestation vi behöver för att hugga om segrar, men det är mycket poäng kvar och väl tidigt att börja tänka så. Det vi behöver fokusera på är vårt spel och våra prestationer. Får vi till det börjar vi plocka poäng och då är racet igång. Men nu tar vi inga poäng och tar vi inga poäng blir det tufft.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt