Annons:

VIK nollade trots bra insats:

Joakim Hagelin var förstås besviken efter VIK:s förlust. Foto: Bildbyrån

VIK nollade trots bra insats: "Straffar sig hårt"

Västerviks IK gjorde i många delar en bra insats hemma mot AIK. Ändå föll jumbon med 2-4 hemma mot AIK.
– Vi har lägen för att vinna matchen, säger VIK-tränaren Joakim Hagelin.

Annons:

Jumbon Västerviks IK saknade ett stort antal spelare hemma mot slutspelsjagande AIK. Men trots att oddsen inte var på VIK:s sida märktes det inte i första perioden.

Precis i slutskedet, efter att VIK tidigare fått ett bortdömt mål, kunde Anton Björkman sätta 1-0 och ge VIK en psykologiskt viktig ledning till pausvilan.

– Vi gör en bra, stabil första. Vi har bra bedömningar, väljer våra lägen och är tajtare. Vi tar hem det när vi ska och skapar mycket lägen. Vi får ett bortdömt mål som jag inte har tittat på igen tyvärr, men vi tar ändå välförtjänt ledningen med 1-0, säger Joakim Hagelin, assisterande tränare i VIK.

Men i den andra perioden blev det en klar scenförändring.

– Vi pratar mycket om att ta med oss första perioden ut till den andra, men det gör vi inte. Vi blir spretiga, öppnar upp oss i mittzon och chansar för mycket. Vi vinner inte duellerna och hoppades att puckarna skulle hoppa ut ur zon. Vi gör inte det vi ska. 

Släppte tre i andra

AIK tilläts göra tre mål under slutdelen av den andra akten och plötsligt var VIK i ett 1-3-underläge.

– Två av målen är dåliga saker av oss, suckar Hagelin.

I den tredje kom Västervik upp i en högre nivå igen och jagade reduceringsmål. Det kom också genom Vaclav Karabacek. 

– Jag tycker vi ger det en chans i tredje och skapar lägen för att göra flera mål. Vi är lite ineffektiva tyvärr och det är surt att vi blir utan poäng. Det är jobbigt. Vi har jobbat på saker och stundtals gör vi det bra i den här matchen. Det är i andra perioden vi lämnar systemet en del.

"Straffar sig väldigt hårt"

AIK kunde sedan avgöra matchen genom att sätta 4-2 i tom bur. Men Joakim Hagelin såg ändå mycket som bådade gott. Samtidigt är det just poäng VIK behöver om det inte inom kort ska vara helt kört att slippa kval till Hockeyettan.

– En stor del av att vi blir straffade är när vi tummar på småsaker och inte gör det vi kommer överens om. Det är småsaker, som att vi chansar, inte tar jobbet hela vägen och hoppas på saker. Det straffar sig väldigt hårt, men vi gör mycket bra saker också och skapar flera farliga och heta chanser. Det är ett bättre beteende och saker att ta med sig, men vi måste göra mer mål.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt