JUST NU: VH körde över VIK – vann Sandströms Trophy

Vimmerby Hockey vann Sandströms Trophy efter överkörningen, 6–1, mot Västerviks IK från allsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Tre mål inom loppet av en och en halv minut i andra perioden avgjorde till Vimmerby Hockeys fördel mot Västerviks IK.
Förnedringen stannade vid 6–1 och VH blev då totalsegrare i Sandströms Trophy.

Under lördagseftermiddagen väntade en ren final i Sandströms Trophy när Västerviks IK och Vimmerby Hockey möttes i Plivit Trade-hallen.

Vimmerby tog ledningen tidigt i matchen när Pontus Näsén skickade in 1–0 i numerärt överläge och i mitten av matchen kvitterade Västerviks tjeck Filip Suchý till 1–1.

Allt talade då för att matchen skulle bli jämn och spännande.

Tre snabba mål av VH

I stället kopplade VH ett rejält grepp om matchen och gav VIK en kalldusch som hette duga. De gjorde tre mål inom loppet av drygt en och en halv minut och gick upp i en 4–1-ledning efter två perioder. Robin Höglund satte 2–1 efter 36.24, Jacob Isaksson 3–1 efter 37.07 och Pontus Johansson 4–1 efter 38.09.

VIK:s chans in i matchen var ett tidigt mål men det blev i stället Vimmerby som utökade sin ledning till 5–1 genom Martin Pärna, nyförvärvets första fullträff i VH-dressen. I slutminuterna, efter 18.14, fastställde Christian Blomqvist slutresultatet till 6–1.

665 personer såg kvällens match mellan rivalerna. Vimmerby Hockey belönas med 10 000 kronor för totalsegern i Sandströms Trophy och VIK får 5 000 kronor.