Annons:

Förlust för VIK i genrepet:

Mattias Karlin har en oviss känsla inför premiären. Foto: Viktor Allvin

Förlust för VIK i genrepet: "Har en oviss känsla"

Västerviks IK avslutade försäsongen svagt. Trots en 2-0-ledning mot bottentippade IK Pantern blev det förlust med 2-4 i Plivit Trade-hallen.
– Som helhet räcker det inte till, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Västerviks IK:s genrep slutade med den fjärde raka förlusten. Därmed kliver VIK in i premiären mot Almtuna IS med en blytung avslutning på försäsongen i ryggsäcken. 

Mot IK Pantern ledde VIK med 2-0 – men allt för många utvisningar gjorde att laget tappade till 2-4. 

– Det är en svår match att analysera eftersom vi fick spela så mycket boxplay. Kontentan av alltihop är att det blir svårt att bedöma. Vissa spelar inte alls, vissa får nästan syrgas, vissa som blir väldigt kalla. Men det är vårt eget fel, det är vi som har fel disciplin och bäddar inte för att vi ska kunna vinna, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

Pierre Gustavsson och Niklas Enberg såg till att Västervik hade 2-0 efter den första perioden. Då hade Kevin Schulze, transatlanten som gjorde sin första match, assisterat till båda målen. 

– Vi spelar inte speciellt bra i första perioden heller, vi har för korta anfall, är otajmade och blir för ensamma med pucken. 

"Oviss känsla"

I den andra perioden kom Pantern tillbaka och både reducerade och kvitterade. I den tredje perioden tog Filip Suchý ett matchstraff och utvisningarna fortsatte att drabba hemmalaget. Pantern kunde till slut vinna med 4-2. 

– Sista sju minuterna är våra bästa i matchen. Då får vi en jävla energi och lite liv i det. Visst, vi har några minuter här och där och gör det jäkligt bra i boxplay, så det finns vissa ljuspunkter. Men som helhet räcker det inte till.

Vad känner du kring er svaga avslutning resultatmässigt på försäsongen?

– Tittar vi på de här åtta matcherna, så är jag nöjd med två. Det är Pantern och Karlskrona, även Södertälje var helt okej. Men mot Vimmerby, Vita Hästen och i den här är vi för klena och naiva. Vi har tränat jävligt bra i veckan, så jag hade förhoppningar om att det skulle se bättre ut. Men vi sparkade undan benen på oss själva. 

Blir det sömnlösa nätter fram till premiären eller känner du dig ganska lugn ändå?

– Man måste hålla sig i sansad. Vi ska kolla igenom saker, vara mer noggranna med de små detaljerna och det behöver vi göra. Vi måste ta hand om defensiven först. 

Vad har du för känsla inför premiären?

– Som alltid oavsett om det går dåligt eller bra, det är en oviss känsla. Så är det alltid, man har ingen aning om vart man står.

Kanadensaren Gabriel Desjardins fick lämna matchen blodig efter ett skott i ansiktet. Men det ska inte vara särskilt allvarligt med honom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt