Annons:

Karlin tar tipsen med ro: ”Inte den största och vackraste klubben”

En majoritet av de tillfrågade tränarna och spelarna tror att Västerviks IK får en mycket jobbig säsong i Hockeyallsvenskan. Det förvånar inte VIK-tränaren Mattias Karlin.
– Jag förstår att vi är tippade i botten, säger Karlin.

Annons:

I dag har upptakten inför Hockeyallsvenskan ägt rum och föga förvånande blev Västerviks IK bottentippat. Hela 65 procent av de spelare som svarat på en enkät tror att Västervik tvingas kvala för att behålla sin plats i Hockeyallsvenskan. I tränarnas sammanvägda tips hamnar VIK näst sist och har bara IK Pantern efter sig.

– Vi vet lite vår position i det hela. Vi är kanske inte den största och vackraste klubben, säger Mattias Karlin i samband med upptaktsträffen.

”Mycket svengelska”

Mattias Karlin har varit enormt framgångsrik som tränare för Västerviks IK tidigare och i våras hoppade han in och räddade klubben kvar i Hockeyallsvenskan via kvalspel. I år är han med från start.

– Det är mycket nytt i laget och det blir en jäkla bra utmaning för mig. Jag har mycket jobb framför mig, men förhoppningsvis ska vi hitta på något bra.

Inför den här säsongen har VIK plockat in fem nordamerikaner och Filip Suchý från Tjeckien. Det ställer förstås krav på Mattias Karlin och den övriga spelartruppen.

– Det blir mycket svengelska. Min engelska är väl inte bra, men jag kan göra mig förstådd, säger Karlin.

Förstår tipsen

VIK-spelaren Andreas Frisk fick frågan om det är annorlunda i omklädningsrummet i år jämfört med tidigare.

– Den stora omställningen är språket. Vi måste vara noga med att snacka mycket engelska. Det går inte att ha sex man som inte vet vad vi ska göra, säger Andreas Frisk.

Att Västervik tippas få en jobbig säsong är inget som stör Karlin och Frisk.

– Det spelar ingen roll vad det står i tipsen nu, det är i mars det summeras. Jag förstår att vi är tippade i botten. Vi har plockat in många unga okända killar och så nordamerikaner på det. Experter och journalister har inte samma koll på de killarna som vi har, säger Karlin.

– Det var ett lite liknande läge för två år sedan. Då tippades vi sist, men det gick ju bra den gången, säger Frisk.

Andreas Frisk nämner också ett nyförvärv som har imponerat lite extra på honom.

– Filip Suchý. Jag är glad att han är i mitt lag för det går fort när han åker.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt