Annons:

Karlin efter segern:

Emil Kruse var bäst i VIK när laget vann med 4-1. Foto: Ossian Mathiasson

Karlin efter segern: "Vår bästa period för säsongen"

Västerviks IK plockade tre poäng borta mot Almtuna IS. VIK-tränaren Mattias Karlin var extremt nöjd med delar av matchen.
– Första perioden är vår absolut bästa den här säsongen, säger han.

Annons:

Det blev en mycket skön seger för Västerviks IK på fredagskvällen. 4-1-segern betydde att VIK tog sig förbi Almtuna i tabellen – och är ny elva i Hockeyallsvenskan.

– Det är alltid kul att ta en placering och alla slår alla lag i den här serien. Det gäller att gneta sig till segrarna, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Efter den första perioden ledde VIK med 1-0. Alexander Lindqvist-Hansen gav laget ledningen, men 1-0 var definitivt i underkant.

– Första perioden är vår absolut bästa den här säsongen. Jag är supernöjd med den. Framför allt hade vi snackat igenom mycket av de saker vi gjorde senast och går ut och gör det vi har sagt till 100 procent. Känsan var att det skulle varit lite mer än 1-0 efter första.

"Tappar helt"

Inledningen av den andra perioden var sedan något helt annat.

– Vi tappar helt i andra perioden. Första sju, åtta minuterna är vi helt under isen. Men sedan kommer vi tillbaka efter halva perioden, tycker jag.

Att VIK klarade av den delen av matchen – och sedan snabbt gick från 1-0 till 3-0 blev avgörande, enligt Mattias Karlin.

– Självklart blir det avgörande när vi reder ut de första tio och kan gå iväg till 3-0. Där bärgar vi segern till stor del får jag säga. Delar av den andra perioden är helt okej.

"Blir passiva"

Almtuna reducerade tidigt till 1-3 i den tredje akten och skapade flera lägen att reducera ytterligare. 

– Vi blir passiva, men det kan nog också bero på att vi får en tung start. Det blir lite mentalt där och därför kan det nog ha blivit lite krampaktigt.

Var du rädd för ett 2-3-mål?

– Lite jobbigt hade det varit från att ha haft det i hamn tills att de kunde ha kommit ikapp. Det var verkligen ett tufft läge i tredje. 

"Första vinsten här"

Men VIK höll undan och Jens Holmström kunde göra 4-1 i slutinuterna. 

– Det är min första vinst här faktiskt, jag har aldrig varit med och vunnit här, säger Karlin.

Då har du ändå haft några försök?

– Det var femte försöket för mig.

VIK-tränaren Mattias Karlin hyllade Emil Kruse för insatsen. 

– Han gör en jäkligt bra match och var den som stack ut mest. Samtidigt ska hela laget ha plus för första perioden, vi gör verkligen det vi har sagt innan matchen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt