Annons:

Kaptenen ville bänka sig själv – klev fram som hjälte

Alexander Lindqvist-Hansen avgjorde matchen mot Tingsryd med ett snyggt avslut i förlängningen. Foto: Viktor Allvin

Kaptenen ville bänka sig själv – klev fram som hjälte

Missnöjd med insatsen i första perioden.
Det blev bättre – och Alexander Lindqvist-Hansen blev matchhjälte med ett vackert skott i första krysset.
– Har man spelat mycket landhockey så vet man var man lägger den pucken, säger VIK-kaptenen efter förlängningssegern mot Tingsryds AIF.

Annons:

Västerviks IK har i stort sett säkrat kontraktet till allsvenskan nästa säsong och tog dessutom över åttondeplatsen, som betyder slutspel, från Södertälje SK efter 2–1-segern i förlängning mot Tingsryd. 

Stor hjälte blev lagkaptenen Alexander Lindqvist-Hansen som pricksköt segermålet i första krysset efter en snabb kontring. 

– Jag såg redan i vår defensiva zon att Wahlberg (Emil) vann pucken och att deras kille hade ramlat. För den som kan matte betyder det tre mot två och jag visste att min kille var bakom mig då jag hade åkt ifrån honom. Jag kallade på pucken och såg att det var helt öppet i krysset. Har man spelat mycket landhockey så vet man var man lägger den pucken, säger Alexander Lindqvist-Hansen, som hittade en liten lucka i Andreas Ljunggrens högra kryss. 

Med fyra matcher kvar att spela är det Västervik som äger åttondeplatsen då de har samma antal poäng men bättre målskillnad än SSK, som har spelat en match mindre än VIK. VIK har tre av sina fyra återstående matcher på hemmais medan SSK möter idel topplag (AIK x2, Modo, Oskarshamn och Karlskoga).

– Vi ska gå för det och hemmamatcher är kanonkul. Det är bara att köra. Vi har Oskarshamn i nästa match och det är kul att spela en sådan match som gäller så mycket. Vi tackar och tar emot för att vi fick detta spelschema just nu, säger Lindqvist-Hansen. 

"Spelade som en påse nötter"

VIK blev bättre ju längre matchen led och första perioden var lagkaptenen mycket missnöjd med, både mot sig själv och vad laget presterade. 

– Jag spelade som en påse nötter i första perioden, jag var så fruktansvärt dålig att jag var nära att bänka mig själv, säger han och fortsätter:

– Hela laget gjorde en bedrövlig första period, det var en totalkatastrof. När det gäller så mycket som det för så får vi absolut inte spela på det sättet.

Vad var det som inte fungerade i spelet?

– Vi tappade puck överallt, jag själv tappade säkert 100 puckar. Vi fick inte ner några puckar i offensiv zon och var inte där vi ska vara.

Tingsryd inledde bäst

Tingsryd gjorde också 1–0 i slutsekunderna av första perioden och VIK hade faktiskt tur att det inte trillade in fler puckar bakom Emil Kruse. 

– De fick in ett tråkigt mål på oss men faktum är att det kunde ha blivit några mål till. 

Andra perioden var helt klart godkänd och Erik Ullmans kvittering med tio sekunder kvar gav laget nödvändig energi inför avslutningsperioden. 

– Vi hostade upp oss, det kan man lugnt säga. Den perioden är bättre men det är inte så att vi ska komma ifrån andra perioden med massa mål. Att vi får ett mål är ändå ganska rättvist. 

"Insåg allvaret"

Västervik radade upp chanser i tredje perioden och tryckte långa stunder tillbaka Tingsryd i egen zon. 

– Vi kom ut och insåg allvaret. Det har sett bra ut mot både Oskarshamn och Pantern och här hade vi världens läge att koppla grepp om slutspelsplatsen. Tingsryd var också bra så det var ett krig, säger han. 

Det avgörande målet kom i förlängningen och Lindqvist-Hansen tog hjälterollen med ett skickligt prickskytte. 

– Kollar man på matchen i dag så är extrapoängen mer än välkommen. Att spela tre mot tre är kul, det finns mycket ytor och farten är avgörande. Vi borde kanske ha avgjort tidigare men Ljunggren (Andreas, TAIF-målvakten) klev upp stort och det gjorde Kruse i vårt mål.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt