Annons:

VIK kastar om i kedjorna: ”Vill inte röra om för mycket”

Kellen Jones är en spelarna som får nya kedjekamrater i premiären av slutspelsserien. Foto: Ossian Mathiasson

VIK kastar om i kedjorna: ”Vill inte röra om för mycket”

Stjärnforwarden Darren Nowick har tagit sitt pick och pack och lämnat Västerviks IK lagom till slutspelsserien.
Då tvingas Mattias Karlin kasta om en del i kedjorna.
– Vi vill inte röra om för mycket och kör inget lotteri om platserna, säger Mattias Karlin.

Annons:

Västerviks IK säkrade via 2–0 hemma mot Vita Hästen en plats bland de åtta främsta lagen i allsvenskan som innebär spel i slutspelsserien. Ett nederlagstippat VIK har verkligen visat vad de går för och att de är bättre än vad experterna trodde inför säsongen. 

I morgon inleds slutspelsserien med bortamatch mot Karlskrona HK för VIK:s räkning. VIK avslutade serien mycket starkt genom att 21 poäng av 27 möjliga på de nio sista matcherna.

– Någonstans har vi varit mycket svårslagna över tid. Visst, vi har några kryss men sällan lämnat isen utan poäng. Det tyder på någon slags styrka och form, säger tränaren Mattias Karlin. 

"Föll sig ganska naturligt"

Efter fredagens avslutande grundseriematch mot Vita Hästen kom beskedet att forwarden Darren Nowick, som har öst in poäng och varit en bidragande faktor till lagets framgång, lämnar föreningen med omedelbar verkan. 

Han ska genomgå en magoperation och bli pappa inom kort, vilket har gjort att VIK-ledningen med Mattias Karlin och Mikael Johansson har fått göra rotationer i kedjorna. 

– Vi har givetvis gjort om en del i några kedjor men några av dem är intakta så vi har inte vaskat om hela laget. 

Vad är det för förändringar som ni har gjort?

– Jones (Kellen) får en helt ny miljö men jag vill inte avslöja vilka han kommer spela med. Även Rondahl, som har spelat tillsammans med Jones och Nowick på sistone, får också nytt då han inte har några spelare bredvid sig längre. När Nowick försvann från deras kedja så föll det sig ganska naturligt att flytta på Rondahl och Jones. 

"Finns inget facit"

Hur kedjorna ser ut i morgondagens match vill han inte avslöja men det står klart att Filip Suchý går in i en av kedjorna samtidigt som Alfred Andersson är 13:e forward. 

– Vi har fått sitta och slå ihop för- och nackdelar med allting. Vi tror på det vi har kommit fram till men det finns inget facit förrän efteråt. Det är i alla fall vad vi tror är bäst just nu. Skulle det inte funka så är det bara att ändra igen. 

Backen är tillbaka

Det blir samma backpar som i de senaste matcherna och Erik Ullman är tillbaka i laget efter en tids skadefrånvaro. 

– Ullman är med i morgon och börjar som sjundeback, sen får vi se var det bär av. 

Hur är det med Niklas Folin?

– Folin kommer hem från behandling i dag eller imorgon bitti, då hoppas vi att han är klar för träning. 

"Drömmen är tre poäng"

Morgondagens möte i Blekinge blir säsongens femte match mellan Karlskrona och Västervik, båda lagen har vunnit två matcher. 

– Karlskrona är spelskickligt lag som har ganska luriga spelare, till exempel Niklas Johansson och Jörgen Karterud. De har också tappat Matt Carey till Rögle och Justin Crandall til AIK.

Hur viktigt är det att få en bra start?

– Det är en kort serie över fem omgångar och vi börjar bakom tre lag som går in med poäng så det är klart att det är viktigt. Drömmen är tre poäng men vi behöver åtminstone ta poäng.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt