Annons:

Imponerande seger av VIK – men smolk i glädjebägaren:

Victor Öhman åkte på en tuff smäll borta mot Modo. Foto: Ossian Mathiasson

Imponerande seger av VIK – men smolk i glädjebägaren: "Ingen höjdare"

Västerviks IK imponerade och tog två poäng borta mot topptippade Modo. Tyngre var att Victor Öhman fick utgå efter en tuff tackling.
– Det är ingen höjdare, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Västerviks IK hamnade i underläge efter drygt sju minuter när Jonathan Johnsson gav Modo ledningen i Örnsköldsvik. I ett numerärt överläge strax därefter kom dock gästernas kvittering. Emil Alba utjämnade efter assist från Victor Öhman och Kim Johansson. 

Kvitteringsglädjen stannade emellertid vid en halv minut. Victor Berglund gjorde 2-1 för topptippade Örnsköldsvikslaget.

Innan perioden var över lyckades Västervik kvittera en andra gång. Erik Nyström nätade efter assist från Erik Ullman och Alexis Binner.

– Jag tycker att vi börjar lite trevande i den första perioden men kommer igång efter åtta minuter ungefär. Sedan tycker jag vi tar över fullständigt och trycker på, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Skada på Öhman

Han tycker att hans lag har bra koll på den andra perioden. I den andra perioden såg också Alexis Binner till att Västervik tog ledningen med 3-2.

– Självklart blir vi tillbakatryckta ibland, men vi trycker tillbaka också tillbaka dem. Jag tycker att andra perioden är bra. I den tredje gör vi det jättebra första tio minuterna och sedan blir de mer och mer desperata. Klart att de får tryck då och de plockar målvakten där också, så det är inte konstigt att det blev ett hårt tryck.

VIK drabbades av många utvisningar i matchen. I den andra akten tvingades också Victor Öhman utgå efter en tuff tackling som inte resulterade i någon bestraffning. Något som upprörde Mattias Karlin.

– Det är horribelt. Jag orkar inte ens diskutera domaren i den här matchen.

Hur är det Öhman?

– Ingen höjdare. Vad det är eller inte är stannar hos mig, det lämnar jag inte ut.

Är det fara för lång tid?

– Vi vet inte, det är för tidigt att säga det. Vi får se hur det är. Det var någon mer som åkte på en smäll också. Vi får avvakta och se vad som händer de närmaste dagarna.

"Vi hjälps åt"

I slutminuterna utjämnade Modo till 3-3 och tog matchen till förlängning. Där kunde VIK ändå avgöra genom Peter Krieger och få med sig två poäng från Örnsköldsvik.

– Det är klart att vi är nöjda med det. Man vill alltid ha tre men nu får vi två och får vara nöjda med det. Jag är grymt stolt över grabbarna. 

Vad är det ni gör bra?

– Jag tycker framför allt att vi hjälps åt, vi offrar oss fantastiskt och gör verkligen allt för att vinna matchen. Vi gör inga blunders eller någon dålig backchecking. Vi tar tag i alla bitar, vilket vi inte gjort under försäsongen. Det är det jag har varit mest missnöjd med. Förhoppningsvis blir vi stärkta av det här. 

Mattias Karlin ville berömma Jacob Bjerselius, lånet från Brynäs Marcus Ersson och målvakten Adam Váy, som svarade för en solid insats trots mardrömsstarten.

– Han får en tung start och släpper in två av de fyra första skotten. Sedan står han emot bra och släpper ett på typ 30 skott. Han gör det bra. 

Nu väntar Västerås i hemmapremiären på måndag för VIK.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt