Annons:

Efter stortorsken – VIK ska tävla igen när AIK väntar

Niklas Folin är tillbaka när AIK väntar för VIK. Foto: Ossian Mathiasson

Efter stortorsken – VIK ska tävla igen när AIK väntar

9-1-förlusten mot BIK Karlskoga svider förstås enormt. Men i kväll kan Västerviks IK återupprätta hedern när storklubben tillika bottenlaget AIK väntar på hemmais.
– Vi har tävlat för dåligt, men jag tar för givet att vi tävlar nu, säger tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Västerviks IK inledde HockeyAllsvenskan övertygande, men efter de två första omgångarna har allt blivit sämre och sämre. Droppen var förstås den genanta 9-1-förlusten mot Karlskoga.

Nu vill Mattias Karlin se ett annat lag ute på banan.

– Vi fokuserar inget på AIK, vi fokuserar på oss själva. Det är där det börjar för oss. Vi måste göra rätt saker som vi inte har gjort de senaste matcherna. Det handlar framför allt om det fysiska. Vi har tävlat alldeles för dåligt, petat för mycket och inte gjort det vi ska. Vi har diskuterat det nu och det har sett helt annorlunda ut på träning. Men det måste komma på match också och det tar jag nästan för givet att det gör, säger VIK:s tränare Mattias Karlin.

Varför har det varit så här?

– Det är svårt att säga. Vi har haft en nedåtgående spiral och inte hittat något stäm. Det har blivit sämre och sämre hela tiden. Vi har tittat igenom allt, diskuterat oss fram och känner att en bra krigarinsats vi ska göra. Allt kanske inte stämmer för oss men vi ska i alla fall inte falla på viljan.

Vad säger spelarna om situationen?

– Det är klart att de är besvikna. Vi började ödmjukt, hårt, rejält och enkelt. Sedan har vi dippat för mycket. Vi har haft mycket folk borta och det är en del i det hela. Men det finns alltid en lägstapunkt och den har vi varit under, säger Karlin.

Frågetecken i laget

AIK är näst sist, en poäng bakom VIK. I senaste omgången besegrades dock Timrå IK med 4-3.

– De gjorde en bra match senast, men har gått upp och ned. Vi kan dock bara fokusera på vårt. Vi vill ha poäng, bryta den negativa spiralen och få stopp på det. Det är klart att det är jätteviktigt men viktigast är att vi gör en stabil match och visar att vi kan. Det är där någonstans det börjar och så får vi hoppas att det räcker till vinst.

Adam Plant är avstängd i matchen mot AIK, men slipper en längre avstängning. Det meddelade disciplinnämnden sent på tisdagen. Niklas Folin är dock tillbaka i laget. Samuel Ward tränade inte på tisdagen, men ska finnas med i truppen. Forwarden Victor Wänghult klev av tisdagens träning och han är ett osäkert kort. 

Något mer lån är dock inte aktuellt.

– Vi har bara ett lån kvar och det kan vi inte bränna nu. Vi måste vara varsamma. Vi har sex backar och 13 forwards om allt blir som vi vill och det är helt okej. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt