Grinigt Västervik föll borta mot tabelljumbon

Västervik kom till Södertälje med poäng i tre raka matcher. Den formsvaga tabelljumbon SSK med fyra raka förluster. Men det var trender som man inte såg mycket av i kvällens griniga match i HockeyAllsvenskan.

Nej, det var felfokus och dåligt humör som präglade Västerviks instas i kväll. Egentligen visade man vilja och växlade upp först efter 3-1-reduceringen i den tredje perioden.

Fram till dess var resultatet 3-0 egentligen inte mycket att säga om.

SSK bättre i första

SSK:s ledningsmål i den första perioden gjordes av lagets skadeförföljde back Marcus Fagerudd. Han höll i pucken i backposition med en SSK-spelare mer på isen, till slut drog han iväg en handledare på chans som letade sig in bakom en skymd Ward i VIK-kassen. Klockan visade då 13 spelade minuter.

2-0 kom bara ett par minuter senare. Sebastian Walfridsson fick helt obehindrat glida in i zonen och pricksköt sedan in en handledare.

Strax därefter skapade SSK två jättechanser att utöka ledningen ytterligare – ett friläge och ett skott klockrent i stolpen.

Första perioden klart till hemmalaget, vilket också skottstatistiken 14-5 skvallrar om.

Slagsmål med massor av utvisningar

Västervik inledde den andra perioden bra och skapade några lägen, men det var i stället Södertäljes 19-åring Hugo Gustavsson som satte 3-0. Och snyggt var det också, när han lurade bort Samuel Ward totalt och la in en backhand i öppet mål.

Andra halvan av mittperioden var grinig värre. Det började då Emil Alba tog en onödig roughing-tvåa och eskalerade sedan ett par minuter senare i ett regelrätt slagsmål sedan Darren Nowick sänkt en SSK-spelare.

Fem minuter plus game för Nowick samt två stycken 2+2 för Västervik och tre stycken 2+2 för Södertälje – allt i samma situation.

Inget mål dock vare sig i spel fyra mot fyra eller under hennalagets tre minuter långa överläge därefter.

Skotten i andra 13-9 till Södertälje.

SSK stängde ner VIK

I den tredje perioden stängde SSK ner Västervik på ett effektivt sätt. Åtminstone under de första tolv minuterna.

Då hittade Erik Ullman ett hål intill SSK-keepern och skickade in reduceringen till 3-1 med ett dragskott från målvaktens högra tekningscirkel.

Litet momentum VIK och man ökade trycket i skridskoåkningen. Niklas Folin hade en halvchans och Adam Plant en jättechans.

Med 04:43 kvar att spela tog VIK ut inbytte målvakten Adam Vay, och halvminuten senare punkterade SSK:s poängledare Ludwig Blomstrand matchen genom att göra 4-1.

I och med förlusten är Västervik nu indraget i den absoluta bottenstriden igen, bara två poäng före de två sista lagen Södertälje och AIK.