Annons:

Struligt för Västerviks IK inför kvällens omstart

Mattias Karlin och hans Västerviks IK har haft en aningen strulig träningsvecka inför kvällens omstart i HockeyAllsvenskan borta mot Tingsryd. Foto: Ossian Mathiasson

Struligt för Västerviks IK inför kvällens omstart

Efter en dryg veckas ledighet drar det i kväll igång igen för Västerviks IK i HockeyAllsvenskan. På schemat står Smålandsderby borta mot Tingsryd, men förberedelserna för VIK har långt ifrån varit perfekta.

Annons:

Speluppehållet har inte varit helt optimalt för Västerviks IK. Många spelare har saknats av olika skäl – skador (Erik Nyström och Erik Aterius), sjukdom (Lukas Wernblom), bortrest (Kim Johansson) och landslagsuppdrag (Ken Jäger).

– Klart att det stör en lite som tränare. Det är svårt att nöta spelövningar när vi är få personer på träningarna, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Hur har veckan varit annars?
– Vi var lediga i måndags, körde ganska tufft tisdag och onsdag, övade spelmoment i slutet av veckan och sedan var vi lediga i lördags. En bra träningsvecka där det enda minuset som sagt är lite mycket frånvaro.

Kastade bort matchen 

Senast Västervik och Tingsryd möttes tappade VIK allt i den tredje perioden, då en 2-1-ledning förbyttes till 5-3-förlust – det sista målet i tom kasse med dryga minuten kvar.

– Det var en match som vi i mina ögon kastde bort. Vi hade verkligen inget bra tålamod då, vilket vi har pratat om inför dagens match.

– Tingsryd spelar defensivt, kontrollerat och försöker göra det svårt för motståndarna. Samtidigt ställer de om bra och är snabba i spelvändningarna. Därför är det så viktigt med tålamod och disciplin från vår sida, menar Karlin.

Snart skadefritt lag 

Till kvällens match är Erik Aterius tillbaka i laget som 13:e forward. Karlin räknar med att Erik Nyström och Henrik Malmström är aktuella redan till onsdagens hemmamatch mot topplaget BIK Karlskoga.

– I så fall kan vi ställa upp med en komplett och helt skadefri trupp. Det skulle vara oerhört skönt om det blir så.

Inför kvällen ligger Tingsryd åtta på 22 poäng och Västervik tia på 20 poäng i den jämna serien.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt