Annons:

Alla spelare tillgängliga i VIK – så ska tekningsspecialisten användas

Västerviks IK tar emot ett formstarkt BIK Karlskoga på hemmais i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Alla spelare tillgängliga i VIK – så ska tekningsspecialisten användas

Västerviks IK har dragits med en del skador under säsongsstarten. Till kvällens match mot BIK Karlskoga finns samtliga spelare tillgängliga – och Dan Pettersson kliver direkt in på en centerposition.

Annons:

En 2–0-ledning med fem minuter kvar av måndagsmatchen mot Tingsryd höll inte hela vägen in i mål. 

Västervik släppte in två raka mål där kvitteringen kom med 19 sekunder kvar att spela och förlorade straffläggningen. 

– Jag tycker ändå att vi spelade ganska bra förutom de sista fem minuterna, det var en bra bortamatch. Kan vi bygga vidare på det spelet så kan det bli bra, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson. 

Vad är förklaringen till det sena tappet?

– Precis före deras första mål hade vi pucken under bra kontroll i egen zon. Vi slarvade och gav bort pucken. Det är små misstag som sker och som de tog vara på. Vid 2–2-målet tryckte de på, sedan styrdes backskottet på en av våra spelare och ställde Ward (Samuel) i målet. Det är sånt som händer, säger Johansson. 

Förlorade med 1–9 förra gången

När Västervik mötte Karlskoga på bortais i början av oktober fick sig VIK en rejäl lektion och blev överkört med sanslösa 1–9. 

– Vi hade en tuff match mot dem den gången. Jag hoppas såklart att det var en engångsförseelse, säger han och fortsätter:

– Vi har en otrolig revanschlusta. Vi vet att det ofta är jämnt i matcherna. Det är inte ofta som det blir sådana stora siffror i den här serien. Vi får inte åka runt och tänka på det, vilket vore korkat. Vi spelade bra i går (läs i måndags) och borde ha haft bättre utdelning på chanserna som vi skapade. 

Karlskoga körde över AIK i måndags och gick upp i ensam serieledning med Björklöven och Modo strax bakom. Det är en tuff motståndare som väntar Västervik i kvällens hemmamatch. 

– Karlskoga är bra i powerplay, annars har de ett jämnt och stabilt lag. Det visar sig i tabellen och de tillhör toppen, säger Johansson. 

Är du förvånad över att de toppar tabellen?

– De har under många år byggt upp en bra organisation och har en stomme med Eriksson (Mikael) och Berglund (Carl) som har varit i klubben rätt länge. De har också fått in ett par talangfulla killar. De har en bra verksamhet och är en stabil allsvensk förening.

Spelsugen ex-kapten

Linköpingscentern Dan Pettersson har jobbat sig tillbaka från knäskada och är redo att spela match igen. LHC har valt att låna ut honom till hans tidigare klubb, Västerviks IK, på obestämd tid.

– Meningen är att han ska få speltid för att komma igång. Han har hållit igång med Linköping i en månad och jag pratade med honom i kväll (läs i går kväll).

Vad sa han under samtalet?

– Han är spelsugen och känner sig fräsch. Han har varit på is rätt länge och är redo för att spela så det är en perfekt lösning.

"Smart och stabil center"

Han är redo att göra sina första matcher för säsongen och slängas direkt in i hetluften. 

– Han kommer kliva in på en centerposition i någon kedja.

Vet du vilken kedja blir det?

– Nej, inte just nu. Vi sätter ihop laget på morgonvärmningen i morgon (läs i dag).

Vad betyder det att få in honom i VIK?

– Han är en smart och stabil center som är duktig på det mesta. När han spelade i allsvenskan med Västervik så var han en av de stabilaste centrarna i allsvenskan. 

Alla spelare är friska

Backen Henrik Malmström och Erik Nyström är tillgängliga för spel i dagens match mot Karlskoga. Malmström har varit utlånad till Tranås AIF en tid och Nyström är pigg efter hjärnskakningen. VIK har, enligt Mikael Johansson, inga spelare på skadelistan. Det är oklart vem som vaktar VIK-kassen i afton. Erik Aterius är utlånad till Tranås AIF den närmaste tiden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt