Annons:

Formsvagt VIK på bortaturné mot bottenkollegorna

Mattias Karlin och hans Västerviks Ik drar på bortaturné. Först väntar AIK på onsdagen och sedan Mora på fredagen.

Formsvagt VIK på bortaturné mot bottenkollegorna

Tre raka bortamatcher, och två av dem under de kommande tre dagarna. Västerviks viktiga vecka är här.
– Jag tycker att vi har varit lite bättre på bortaplan den här säsongen, säger en förhoppningsfull VIK-tränare, Mattias Karlin.

Annons:

För ett formsvagt Västerviks IK väntar nu tre raka bortamatcher inom loppet av en vecka. Onsdag AIK borta, fredag Mora borta, onsdag Modo borta.

Laget har sju raka matcher utan seger under ordinarie tid, och ser man till säsongens bortamatcher har man bara fått med sig tre poäng hem vid ett av elva tillfällen.

Trots det menar tränaren Mattias Karlin att det hittills har sett bättre ut borta än hemma.

– Ja, jag tycker vi har varit lite bättre där. Vi har gjort jämnare prestationer och spelat lite klokare.

Vad tror du att det beror på?

– Det kan nog vara en kombination av att man känner mer press hemma och kanske vill lite för mycket där. Borta har vi lägre förväntningar på oss och håller det lite enklare, säger Mattias Karlin.

Viktiga bottenmöten 

Veckans road trip består av en hel del bussåkande – från Västervik till Stockholm under onsdag förmiddag, vidare till Gävle efter matchen på onsdag kväll, övernattning i Gävle, vidare med buss till Mora på torsdagen och sedan buss hem från Mora till Västervik på fredag kväll.

Men framför allt handlar det om två viktiga drabbningar mot kollegor där nere i botten av den superjämna allsvenska tabellen.

"Har spets"

Tian Västervik har bara en poäng till trettondeplacerade Södertälje under det negativa kvalstrecket.

– Onsdagens motståndare AIK har väl inte levt upp till förväntningarna, de ska egentligen vara högre upp. Jag tycker att de trots allt har spets, och spelare som har varit med ett tag, men kanske blandningen rutinerat och ganska mycket unga spelare inte är optimal. Det känns som att det saknas lite däremellan. Nu blir det lite antingen eller, säger Mattias Karlin.

Bara en spelare saknas 

Västervik IK:s skadeläge har förbättrats betydligt.

– De flesta är tillbaka, så mot AIK är det bara Victor Wänghult som fattas. Hur det blir med Erik Gustafsson är inte riktigt bestämt än. Utlåningen till Vimmerby har varit en bra lösning för alla parter.

– Vårt fokus mot AIK är att spela tajt. Varje femma ska ha inställningen att spela 0-0 – att inte släppa in något mål. Framåt kommer vi få chanser, säger Mattias Karlin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt