Annons:

Drugge tillbaka i VIK igen:

Oskar Drugge är tillbaka i VIK. Bilden är en genrebild. Foto: Ossian Mathiasson

Drugge tillbaka i VIK igen: "Vet vad jag får här"

Oskar Drugge är tillbaka i VIK igen. Nu ser han fram emot att återvända till klubben och staden.
– Jag vet vad jag får här, säger han.

Annons:

Oskar Drugge var länge en publikfavorit i rödblått under flera säsonger med klubben. Drugge lämnade VIK för Timrå IK – och fick spela i SHL. Den här säsongen har han spelat för fiaskoklubben AIK, men är nu tillbaka i VIK igen. 

– Det har gått snabbt, men det känns bara bra. Jag kan klubben och staden sen sen innan och det var en trygghet för mig. Jag och min sambo ska ha barn om fyra veckor och då kändes det som att det här funkade bra. Jag vet vad jag får för ledarskap av Karlin (Mattias) och vad jag får för typ av hockey, säger Oskar Drugge.

Hur har säsongen varit för dig, tycker du?

– Jag ska inte sticka under stol med att jag inte har varit så bra. Som lag tycker jag att vi spelade helt okej första tio matcherna, men sen har det gått tyngre, vi har förlorat mycket och man har tappat självförtroendet. Det blir ängsligt efter ett tag och så har det varit även för mig. Jag har inte spelat som jag ska, det är jag fullt medveten om. 

Är du en annan spelare nu jämfört med när du lämnade VIK?

– Jag tror att jag i grund och botten är samma spelare, men jag har varit borta i två år och samlat på mig mycket erfarenhet. Jag spelade i SHL ifjol och kan ta med mig både bra och tyngre saker därifrån. Jag har lärt mig att njuta av stunden och ta vara på de chanser man har. Stundtals tror man att man är odödlig annars.

"Kan laget för dåligt"

Oskar Drugge har bara gjort en morgonvärmning med Västervik och har svårt att rescensera truppens styrka.

– Jag kan laget för dåligt, men jag tror det blir bra. Västervik gick bra i början och det har inte blivit sämre hockeyspelare av spelarna på några veckor. Säsongen är ett maraton och nu ska vi steppa upp och prestera det vi kan.

Hur är känslan inför kvällens match?

– Jag vet inte hur mycket jag får spela, men det ska bli roligt. En fredag kväll i Plivit-hallen är alltid trevligt.

Vad tror du om chanserna i det långa loppet?

– Det är klart att drömscenariot är play off, men framför allt handlar det om att rädda kontraktet. VIK ska spela allsvenskt nästa säsong. Sedan handlar mycket för mig om att hitta tillbaka till varför man började spela hockey, det gjorde man för att det var roligt. Och det har inte alltid varit roligt kan jag säga.

"Inte läst alls"

Efter sin tid i AIK har Drugge släppt sociala medier en hel del, så han är inte medveten om att många VIK-fans är glada över hans ankomst.

– Jag har inte alls läst vad som har skrivit, men är de glada är det kul. Jag är själv glad att vara här. 

Under vårt samtal är Drugge på väg för att titta på bostad. Men om han helt har bestämt sig för att bosätta sig i Västervik permanent är inte säkert.

– Det är en bra fråga, det är absolut inte omöjligt. Hockeyspelare är som alla andra, vi vill försörja så vår familj och ha det så bra som möjligt. Allt ska funka och man måste överleva. Det är fullt möjligt att vi blir kvar här, jag trivs bra, men klubben måste vilja det också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt