Annons:

Karlin hyllade sin målvakt efter kvällens seger

Lättad och glad. Ungefär så kan man beskriva Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin efter onsdagskvällens befriande 1-0-seger borta mot Vita Hästen.

Annons:

VIK kom till matchen med fyra raka förluster. Ett formstarkt Vita Hästen med fyra raka segrar.

Och den måltorka som har drabbat Västervik den senaste tiden häll i sig även i kväll, men Rob Bordsons 1-0-mål i mitten av den första perioden räckte till seger.

”Kan leva med det”

– Jag kan leva med det i dag. Förutom målproduktionen är de många utvisningarna det enda jag kan anmärka på. Å andra sida kan jag tycka att några var tveksamma, och någon var extremt olycklig, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

– Jag tycker att vi har två bra perioder, de två första. Den tredje förstörs mycket av utvisningarna, men när vi väl får spela fem mot fem i slutet av matchen tycker jag att vi jobbar bort det ganska bra. Vi var värda poängen i dag.

Hyllar Marmenlind

Och det var under utvisningarna (14-4 i antalet minuter, med VIK:s siffror först) som Vita Hästen skapade sina chanser. Framför allt i inledningen av den tredje perioden.

– Hästen har än helt annan bredd i sitt lag jämfört med de senaste säsongerna. Det är helt klart ett större hot i år, vilket vi ska tänka på när vi summerar kvällens insats.

Vad tycker du om de individuella insatserna i laget?

– Daniel Marmenlind i målet gör en riktigt bra match. Klart imponerande. Jag tycker också att Drugge och Plant var stabila. Även Malmström och Ullman var bra. Framåt var Bordsons lina het i den första perioden.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt