Annons:

Oklarheter kring VIK-laget inför tuff bortamatch:

Det är oklart hur Västerviks målvaktsuppsättning ser ut i morgondagens match mot Karlskoga. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Oklarheter kring VIK-laget inför tuff bortamatch: "Håller för oss själva"

Det är inte helt klart hur Västerviks IK:s målvaktsuppsättning kommer se ut i morgondagens match mot BIK Karlskoga. 
– Det är något vi håller för oss själva, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Efter några dagars julledighet är Västerviks IK på jakt efter sin tredje raka seger i Hockeyallsvenskan eftersom Vita Hästen och Tingsryds AIF besegrades före ledigheten. 

Morgondagens motståndare, BIK Karlskoga, är tvåa i serien och kommer till matchen med tre raka segrar och har endast en förlust på de senaste åtta matcherna. 

– Vi vet att det är ett bra hockeylag. De har inte bara haft tur, säger Mattias Karlin och berättar om vad de måste se upp med:

– Det finns en hel del som vi måste få bort i deras spel. De har ganska många offensiva spelare som vräker in mål så det är många spelare att hålla koll på. Det är många grejer som vi behöver göra för att kunna ta poäng, säger Karlin. 

"Bara att tömma magasinet"

Västervik har mött Karlskoga vid två tillfällen denna säsong. Efter storförlusten (1–9) i Nobelhallen i oktober fick VIK revansch i returmötet och vann med 2–1 efter förlängning.

– Första matchen var en sådan match där det mesta ramlade in. De vann skotten med 35­–23 och vann matchen med 9–1, vilket är ganska osannolikt. Det var ingen 9–1-match. Vi gjorde en bra hemmamatch och det var självklart ingen bra bortamatch, säger Karlin. 

Efter morgondagens match mot Karlskoga väntar en veckas vila till hemmamatchen mot AIK. 

– Klart att vi ser fram emot att få spela igen, det är en match och sedan blir det vila igen. Det är bara att tömma magasinet och försöka hämta hem poäng. 

Ny målvakt kan vara på ingång

Det är inte helt klart hur Västervik kommer ställa upp i morgondagens match mot Karlskoga. Klart är i alla fall att Daniel Marmenlind, målvaktslånet från Hockeyettan-laget Visby/Roma, är tillbaka på Gotland och spelar inget mer med VIK. Målvakten Samuel Ward är tillbaka efter sin skadefrånvaro men det är inte klart hur det blir i övrigt. 

Björn Skarpsvärd, reporter på Blekingesport, skriver på Twitter att Karlskrona HK:s målvakt Arvid Ljung är på ingång till VIK. Karlin vill inte kommentera hur målvaktsuppsättningen kommer se ut. 

– Det är något vi håller för oss själva, säger han. 

Johansson tillbaka

Varken Adam Vay (målvakt) eller Niklas Folin (back) kommer spela morgondagens match på grund av skador men Kim Johansson är tillbaka iefter skada. Enligt den preliminära truppen på VIK:s hemsida kommer inte forwarden Victor Wänghult följa med till Värmland. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt