Annons:

Kvalstrecket nära för Västervik: ”Vi är där vi är”

Mattias Karlin och Mikael Johanssons Västervik kämpar på den nedre halvan av Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Kvalstrecket nära för Västervik: ”Vi är där vi är”

Västerviks IK ligger endast en poäng över kvalstrecket och förbereder sig för en spännande grundserieavslutning i Hockeyallsvenskan. 
– Vi vill komma högre upp i tabellen men nu är vi där vi är, säger VIK-coachen Mattias Karlin. 

Annons:

Västerviks IK gjorde en bra match mot seriesuveränen IF Björklöven i senaste omgången och efter mer än två och en halv mållösa perioder avgjorde Björklöven sent i matchen med ett mål i spel fem mot tre och det andra målet i tom bur. 

– Det är en match som vi känner att vi gör bra. Det var en jämn hockeymatch, vi fick verkligen se att det är tuffare att spela tre mot fem än fyra mot fem. Vi spelade jättebra i spel fyra mot fem men när det blev tre mot fem så gick vi bort oss i positionerna vid ett tillfälle och det räcker för ett lag som Björklöven. Det är tråkigt att det avgörs på det sättet, säger Mattias Karlin. 

Nu är det tight i tabellen och tolfteplacerade Västervik, som just nu finns på säker mark, ligger endast en poäng över kvalstrecket när det återstår 16 omgångar av grundserien och jagas i huvudsak av Kristianstads IK. 

Hur ser du på ert läge i botten av tabellen?

– Vi vill komma högre upp i tabellen men nu är vi där vi är. Gör vi rätt saker så har vi bra chans att klättra uppåt. Ingen får tycka synd om sig själv utan i stället jobba dag in och dag ut för att bli bättre spelare, säger Mattias Karlin. 

Tar emot formstarkt lag

Kvällens motståndare Karlskrona HK har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och ligger just nu på en sjunde plats i tabellen. 

– Det är ett lag som har gått bra denna säsong. De har överraskat rätt så många, säger Karlin. 

Karlskrona tappade under måndagen den poängstarke forwarden Linus Karlsson, som har gjort 22 poäng (8+14) på 36 matcher, till konkurrenten BIK Karlskoga. 

– Ja, jag såg det. De blir säkert lite försvagat efter ett sådant tapp, säger han. 

Vad har du gett för direktiv till dina spelare inför matchen?

– Att ta striderna framför båda kassarna och behålla den intensitet som vi har haft, framför allt mot Björklöven. Vi jobbade på ett bra sätt och alla bidrog med mycket energi och vilja. Det är vad som kommer krävas i de sista omgångarna, det blir matcher av slutspelskaraktär. 

"Kan inte bara skjuta en puck"

Viktige forwarden Victor Öhman, som har gjort flest mål i VIK denna säsong, har slitit av ledbandet i knät och missar troligtvis resten av grundserien. 

– Min förhoppning är att andra spelare kliver fram och bidrar ännu mer, det är vad jag hoppas på. Vi vet inte när han kan vara tillbaka men vi måste förbereda oss på att kolla efter en ersättare. Vi räknar inte med honom på ett tag. 

Hur viktig är han för VIK? 

– Han är viktig med sin rutin och spetskompetens. Han kan inte bara skjuta en puck, han har mycket rutin också. 

Forwarden Erik Aterius är tillbaka efter en fem matcher lång utlång till Linden Hockey i Hockeyettan. Vem som vaktar målet av Adam Åhman och Arvid Ljung är inte klart. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt