Annons:

Karlins ord om lyckosamma perioden: ”Dit man vill komma

Mattias Karlins Västervik visar bra form och har häng på en topp åtta-placering i Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Karlins ord om lyckosamma perioden: ”Dit man vill komma"

Västerviks IK har bokförts för fyra segrar i följd i Hockeyallsvenskan. Att de har kunnat spela med samma manskap över tid ses som nyckeln till de positiva resultaten. 
– Vi har kört med samma gäng och fått bra resultat, säger tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Västervik är i bra form just nu.På lördagskvällen kom seger nummer fyra i rad när serietvåan Modo, som kom till Småland med sex raka segrar, besegrades med 3–2 efter förlängning på hemmais.

"Dit man vill komma"

Sedan tidigare har det blivit segrar mot Karlskrona, Mora och Södertälje och frågan är om det blir femte raka triumfen i kvällens bortamatch mot Västerås IK. Mattias Karlin är nöjd med vad hans lag har presterat på isen på sistone. 

– Vi är i god form, det får jag säga. Jag tycker att vi har levererat bra ishockey över tid, vi har kanske inte vunnit varje match men vi har gjort riktiga bra insatser mer eller mindre varje kväll. Det är dit man vill komma för att laget hela tiden ska bli bättre, säger Mattias Karlin. 

Att Västervik har tränat på med i stort sett samma trupp en längre tid och har fått kontinuitet värdesätter Karlin högt. 

– Vi har kört med samma gäng och fått bra resultat. Det är bara Öhman (Victor) som har varit borta de sista veckorna men från strax före jul och framåt så har vi inte haft så mycket skador. Det har gjort att vi har fått träna bättre och spela ihop laget på ett annat sätt, säger Karlin.

Andra spelare har klivit fram

Västerviks IK:s stjärnforward och bäste målgörare, Victor Öhman, drog av ledbandet i ena knät i förlustmatchen mot Björklöven och kommer bli borta från spel i flera veckor. Många anhängare kände säkert där och då en viss nervositet men i forwardens frånvaro har andra VIK-spelare klivit fram. Backarna Oskar Drugge och Erik Ullman har gjort två mål vardera, likaså forwards som Ken Jäger och Marcus Westfält. Även Lukas Wernblom, Emil Alba och Victor Wänghult har producerat framåt. 

– Det är ett ganska vanligt fenomen, att andra spelare kliver fram när någon blir skadad. Det är skönt att det är fler spelare som hamnar i målprotokollet och att vi får bättre spridning på det. Det är givetvis något som behövs. 

Oskar Drugges inträde i VIK har varit positivt då han har levererat stabila insatser och tre mål. 

– Han har gjort det jättebra och utvecklats som spelare, framför allt i spelet utan puck. Han har blivit mer komplett som spelare nu än vad han var tidigare. 

Fem poäng upp till SHL-kvalstrecket

I och med lördagens seger avancerade VIK till plats tio i tabellen. Det skiljer just nu fem poäng upp till SHL-kvalstrecket (åttondeplatsen) och åtta poäng ner till det negativa kvalstrecket. 

– Jag har lite koll på tabelläget men samtidigt läggs fokus på oss själva. Gör vi vårt jobb så ska det räcka till tre poäng. Sedan får man sammanfatta och gör en utvärdering efter avslutad grundserie. Vi lever i nuet och tar en match och en träning i taget. 

Till kvällens match mot Västerås är det bara långtidsskadade Victor Öhman som saknas. Henrik Malmström är återigen med i spel och Tim Wahlgren, som lånas ut från Timrå till VIK i två matcher, är förhoppningsvis med i afton. 

– Det är inte omöjligt. Vi får se om logistiken med tåg och liknande går att få ihop. Är han med i morgon så kommer han direkt till matchen. 

"Har en del skills"

Det är oklart hur VIK ställer upp och vem som vaktar kassen mot Västerås. 

– Vi är förberedda på en tuff match. Det är ett bra lag med kvicka spelare som också har en del skills. Det blir en tuff nöt att knäcka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt