Annons:

Västervik vann målsnål första träningsmatch

Västerviks IK:s Tim Wahlgren gjorde enda målet i första träningsmatchen mot Tingsryds AIF. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik vann målsnål första träningsmatch

Ett mål föll i säsongens första träningsmatch mellan Västerviks IK och Tingsryds AIF. VIK-forwarden Tim Wahlgren gjorde matchens enda mål i powerplay i första perioden.

Annons:

Västerviks IK vann säsongens första träningsmatch med 1–0 mot seriekollegan Tingsryds AIF. VIK-tränaren Mattias Karlin tyckte att det var en typisk första träningsmatch. 

– Det var väl lite som förväntat. Stundtals var det rätt bra, stundtals lite sämre. Det gick i vågor men vi hade inga större förhoppningar om att det skulle vara bättre, säger Mattias Karlin. 

15 nya spelare i truppen

VIK går in i årets säsong med 15 nya spelare, något som Mattias Karlin har vant sig vid. 

– Det tar sin lilla tid innan allt stämmer. Man får en vana i det också som allt annat. När vi var division 1 hade vi möjlighet att byta ut det vi behövde byta ut. En säsong fick vi behålla det vi ville behålla och sedan kunde vi ta in det vi saknade. I allsvenskan har det inte varit så. Vi har inte ens varit nära. Kuvertet är lite tunnare hos oss än hos andra lag, säger Mattias Karlin. 

Vad funkade bäst i matchen mot Tingsryd?

– Boxplay-spelarna gjorde det bra så det fanns ganska mycket tanke med tanke på att vi inte har snackat eller tränat boxplay. Även målvakten Zackarias Skog gjorde det jäkligt bra. Försvarsspelet kändes helt okej under stora delar av matchen. Det är vad vi har gått igenom på två ispass.

Västerviks nästa träningsmatch är mot Väsby nästa onsdag. VIK har inga skadade spelare i sin trupp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt