Annons:

Två poäng och fortsatt obesegrat:

Västerviks IK är fortsatt obesegrat i Allsvenskan. Foto: Arkivbild

Två poäng och fortsatt obesegrat: "Kändes riktigt bra"

Det var målvakternas match i Plivit Arena på fredagskvällen. Västerviks Daniel Marmenlind mot Södertäljes Alexander Sahlin. Den förstnämnde klev av isen med segern efter 27 räddningar.
– Det kändes riktigt bra i dag, kanske vår bästa match hittills i år, summerar Marmenlind. 

Annons:

Tre matcher – tre vinster. Västerviks IK har inlett säsongen på ett mycket bra sätt och mot Södertälje var det Daniel Marmenlinds tur att briljera. Han gjorde ett kort gästspel i VIK förra säsongen och skrev på ett kontrakt i somras. Förra helgen vann han två matcher på två dagar. Mot Södertälje var han stundtals omutlig. Första perioden var mållös. Andra perioden blev han överlistad en gång, när Andreas Hjelm satte SSK:s enda mål.

Fyra minuter senare kvitterade ständigt giftige Gerry Fitzgerald. Matchen stod och vägde, det skapades lägen, men vad spelarna än hittade på så var målvakterna i vägen. - Man har självförtroende med sig efter två raka segrar (inför kvällens match), det är bara att bygga på det. Jag får bra hjälp av backarna också, säger Marmenlind. 

Straffläggning avgjorde

Efter en mållös förlängning var det dags för straffar. Marmenlind spikade igen, återigen, medan Gerry Fitzgerald ännu en gång överlistade Sahlin. Två poäng och fortsatt obesegrat Västerviks IK.

– Det kändes bra, jag tycker om straffläggningar, säger Marmenlind. 

Västervik tog ju in SHL-meriterade Felix Sandström på lån i veckan, då Zacharias Skog dras med en skada.

– Felix är en jätteduktig målvakt. Vi har jättebra målvakter, på så sätt blir det ingen skillnad. Det är tävling varje dag, säger Marmenlind. 

Nöjd tränare

Andretränaren Emil Georgsson var nöjd efter vinsten:

– Det känns bra, jag tycker vi för matchen om man ser till 60 minuter, sedan är de vassa och har farliga spelare, men vi driver matchen. Vi hade lite flyt i förlängningen där vi var lite vilsna, men sedan räddar Marmenlind tre straffar och då brukar man vinna, säger han. 

Västervik har en lite ryckig inledning på säsongen. Två matcher förra helgen. Nu en veckas uppehåll igen till nästa. Det passar VIK bra, säger Georgsson:

– Vi gillar det, vi fick en ganska kort försäsong, så det är som två extra veckor att fortsätta nöta. I dag driver vi på. Jämfört med tidigare upplagor har vi möjlighet att föra spelet lite mer, vi har lite mer puckskickliga backar som vi kanske saknat lite tidigare år, det gör att vi kan föra spelet mer. Innan har vi väl varit mer av ett kontringslag, säger han. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt