Annons:

Sjunde omgången – då väntar säsongens tredje match mot Mora

Mattias Karlin är inte nöjd med Västerviks senaste match mot Mora. När lagen möts för tredje gången i seriesammanhang på fredagskvällen vill VIK-tränaren se bättre takter. Foto: Ossian Mathiasson

Sjunde omgången – då väntar säsongens tredje match mot Mora

Säsongens sjunde match och tredje mötet med Mora IK. Det är vad som väntar Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. 
– Jag tycker inte att vi kom upp i nivå sist, säger tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Västerviks IK har inlett årets säsong med åtta poäng på sex matcher. Två av matcherna har varit på bortais mot Mora IK – och på fredagskvällen möts lagen för tredje gången denna säsong. 

– Precis, så är det. Det blir säsongens sjunde match och tredje mötet med Mora, säger Mattias Karlin. 

Missnöjd med senaste insatsen

VIK vann det första mötet i andra omgången med 4–3 efter förlängning då Michael Kapla gjorde det fjärde och avgörande målet. Så sent som i tisdags möttes lagen i Dalarna på nytt. VIK kvitterade till 3–3 sent i matchen när de tog ut målvakten och förlorade slutligen på straffar. 

– Jag tycker att vi satte oss själva i problem i senaste matchen på grund av att vi var för otydliga med vad vi håller på med. Vi fick inget tryck för att det blev för mycket tveksamheter och därav kom en hel del utvisningar som ett brev på posten. Vi har snackat igenom det och förhoppningsvis ska vi hitta ett botemedel, säger Mattias Karlin. 

Är det en fördel eller en nackdel att möta ett lag så många gånger på kort tid?

– Det har jag svårt att säga. Om man gör det man ska göra och tittar igenom saker och ting noggrant så kan det vara en fördel. Det är ofta smådetaljer och småmarginaler i hockey så minsta lilla fel kan ge många fel. Det gäller att vi är bättre påslagna nu än sist.

"Gjort fyra riktigt bra matcher"

Karlin tycker att lagets form är ganska bra så här i inledningen av en ny säsong.

– Ska man göra det enkelt för sig så har vi gjort fyra riktigt bra matcher och två tunnare matcher, Väsby hemma och Mora borta senast. Det är två matcher som vi inte är nöjda med. Borta mot Björklöven gjorde vi en bra insats bortsett från första perioden som var sådär. Jag tycker att vi är lite bättre i en jämn match över 60 minuter. 

VIK har alla spelare tillgängliga bortsett från den skadade duon med målvakten Zebastian Skog och forwarden Simon Krekula.

Felix Sandström har vaktat målet i de två senaste matcherna. Det är oklart om det blir Sandström eller Daniel Marmenlind som får förtroendet mot Mora. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt