Annons:

Positiva tongångar trots blytung avslutning:

Mattias Karlin var nöjd med många delar i Västerviks spel mot Björklöven. Foto: Ossian Mathiasson

Positiva tongångar trots blytung avslutning: "Nöjda med vad vi levererade"

Västerviks IK fick nöja sig med en poäng – trots en väl genomförd prestation mot skyhöga seriefavoriten IF Björklöven. 
– Vi är väldigt nöjda med vad vi levererade, säger Mattias Karlin. 

Annons:

Västervik tog tre gånger ledningen i kvällens hemmamatch mot Björklöven och gästerna från Umeå kvitterade lika många gånger. 

Med en minut kvar av ordinarie tid sköt Björklövens Carl Grundström 3–3 från nära håll och Västervik tappade trepoängaren som var på väg in i poängkolumn. Västervik är vana vid övertidsspel denna säsong då fem av de sju senaste fighterna har slutat oavgjort efter full tid. 

Efter en mållös förlängning fixade Björklöven extrapoängen genom att sätta de två första straffarna samtidigt som Gerry Fitzgerald och Jonathan Davidsson bommade. 

"Ett par steg i rätt riktning"

Trots den fina insatsen fick Västerviks IK lämna hemmahallen med en poäng. 

– Klart att det är extra blandade känslor efter en sådan här match. Jag är jättenöjd med insatsen men inte så nöjd med att vi släppte in 3–3 med en minut kvar att spel och tappade extrapoängen. Rent generellt så var det ett par steg i rätt riktning, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

Efter onsdagens match mot Väsby sa Karlin att VIK var på gång och i kväll fick han flera positiva svar. 

– Förra matchen var ett litet steg framåt och nu tog vi ett jättesteg. Vi följde vår gameplan och vet om att Björklöven spelar på ett speciellt sätt. Alla snappade upp det på allra bästa sätt och krånglade inte till det. Andra perioden var en av säsongens bästa perioder från vår sida, säger Karlin. 

Nöjd med närkampsspelet

Han gillade framför allt vad han fick se av lagets närkampsspel mot Björklöven.

– Jämfört med tidigare matcher var det helt annorlunda i dag. Närkampsspelet var bra i både offensiv och defensiv zon. Vi har tidigare upplevt att vi inte har kört tillräckligt hårt i närkamperna så motståndarna har kommit ut ur situationerna. Det var riktigt bra i dag. 

Den nykomponerade kedjan med Gerry Fitzgerald, Victor Öhman och Viktor Liljegren gjorde bra ifrån sig. 

– Det är klart att det är helheten som gör det. Liljegren (Viktor) hoppade in i den nya linjen och var med på två mål. Den kedjan hade roligt offensivt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt