Annons:

VIK har snackat igenom det som hände på Hovet:

Mattias Karlins Västerviks IK laddar om för hemmamatch mot topptippade Björklövens IF. Foto: Ossian Mathiasson

VIK har snackat igenom det som hände på Hovet: "Vi måste våga köra"

Västerviks IK tappade en 2–0-ledning till 2–3-förlust efter straffar mot AIK i måndags. I kväll väntar uttalade storfavoriten Björklövens IF. 
– Vi har naturligtvis diskuterat och tittat på det som hände på Hovet och tagit det vidare därifrån, säger tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Västerviks IK har tagit poäng i åtta av de nio senaste matcherna men kommer närmast från två tunga strafförluster på bortais. VIK släppte in 3–3 i slutet av matchen mot Modo och föll efter straffar i fredags och tappade 2–0 till 2–3-förlust efter straffar mot AIK i måndags. 

– Det är klart att man kan släppa in mål men ska det bli baklängesmål så ska man ha kört på. I senaste matchen mot AIK blev vi alldeles för passiva, stod stilla och jobbade med en spelare i varje situation. Vi måste våga köra trots kritiskt läge och inte bara jobba med en gubbe. Har man läge till att pressa så ska man köra på, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Andra matchen på tuff vecka

Det är något som Västervikstränaren har betonat i diskussionerna inför kvällens hemmamatch mot Björklövens IF, seriens storfavorit som bara har tagit en seger på de sex senaste matcherna och letar efter formen. 

– Om vi släpper in mål så ska det inte bero på att vi är passiva. Ibland studsar puckar in och det är sånt som händer. Det var på en annan nivå mot Modo. Alla matcher lever sitt liv och det är svårt att jämföra de olika insatserna, säger Karlin. 

Västervik är inne i en matchintensiv vecka med fyra matcher på sju dagar: AIK borta i måndags, Björklöven hemma i kväll, Timrå borta på fredag och Kristianstad hemma på söndag.

Kvällens match mot Björklöven blir den fjärde och sista under grundserien. Björklöven har vunnit de tre tidigare mötena: 3–2, 3–0 och 4–3 efter straffar.

– Det är tuffa papper och vi har lite skador i truppen. Vi försöker vara noggranna, matcha manskapet så jämnt som möjligt och sprida ut det så gott det går för att vi ska vara fräscha under hela matchen och resten av veckan. Man försöker sprida ut speltiden så gott det går, sedan blir det alltid spelare som spelar mer och mindre, säger Karlin. 

Ilestedt fortsätter i Nybro

VIK saknar Gerry Fitzgerald, Joakim Hagelin och Alfred Barklund mot Björklöven. Nyförvärvet Ryan Gropp har inte anlänt till Västervik än. 

Backen Alexander Anderberg kommer precis som i senaste matchen mot AIK fylla en forwardsplats.

Det finns inga tankar på att kalla tillbaka den utlånade forwarden Fabian Ilestedt?

– Nej, han är kvar i Nybro och det är Georgsson (Emil) som har bäst koll på det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt