Annons:

VIK hade problem med målskyttet:

Emil Georgssons Västerviks IK hade problem med målskyttet mot Björklöven. Foto: Ossian Mathiasson

VIK hade problem med målskyttet: "Kan bli hetare framför mål"

Västervik gjorde i mångt och mycket en bra match hemma mot Björklöven, men det var gästerna från Umeå som fick med sig alla tre poängen efter att ha vunnit en målsnål match med 2–1.


 


– Vi skapar chanser för att göra mer än ett mål, säger assisterande tränaren Emil Georgsson efter förlusten.

Annons:

Hemmalaget inledde matchen i högt tempo och satte bra tryck på Björklöven redan från start. VIK förde spelet och skapade lägen, utan att för den skull skapa några riktigt, riktigt heta chanser. Men, i hockey är det som bekant målen som räknas och det var Björklöven som gjorde första. 0-1 kom efter tio minuters spel när Pontus Andreasson fick sikta och prickskjuta förbi Zackarias Skog i VIK-målet.

Innan det hade Västervik en puck på mållinjen, som på något sätt inte gick in. Det var lite symptomatiskt för matchen. Västervik prickade både stolpe och ribba ett flertal gånger samtidigt som Isak Mantler var riktigt vass när det väl gällde. 

– Vi blandar och ger lite, vi skapar chanser för att kunna vinna. Vi börjar första bra, sen kommer deras mål lite som en blixt från klar himmel. I andra perioden har vi väl övertaget ungefär halva var, de var bättre första tio och hade ett powerplay, sen tog vi över och hade ett powerplay och skapade en del, säger Georgsson. 

Spännande avslutning

Tidigt i tredje perioden kontrade Björklöven och kom två mot noll. Elias Edström hittade över till Sebastian Manberg som överlistade Skog. 0-2 på tavlan och goda råd var än dyrare. Trots spelövertag lyckades inte VIK få hål på Mantler, förrän det återstod en minut av matchen. VIK plockade målvakten och spelade sex mot fem. Då snappade Tim Wahlgren upp en retur på nära håll och satte 1-2. Närmare än så kom inte Västervik, trots ytterligare ett vasst läge i det absoluta slutskedet av matchen. 

– I tredje blir det 0-2 direkt och det är ingen energiboost, men jag tycker vi ger det ett ärligt försök. Vi kan bli hetare framför mål, det har blivit bättre och det är något vi diskuterat. Jag tycker vi har chanser för att göra fler än ett mål. Det finns saker att ta med sig från den här matchen, framför allt första 15 minuterna spelar vi som vi vill. Vi skjuter ändå dubbelt så många skott som dem, avslutar Georgsson.

Ett massivt skottövertag för Västervik till trots, Björklöven vann med 2-1 och för Västervik väntar nu seriesuveränen Timrå på bortaplan på fredag. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt