EFTER FYRA RAKA FÖRLUSTER – VIK BRÖT TRENDEN

VIK bröt trenden och besegrade Kristianstads IK. Foto: Arkivbild

Västerviks IK bröt trenden hemma mot Kristianstads IK. Fyra raka förluster fick räcka – VIK vann med 2-1.

I fredags inkasserade Västerviks IK sin fjärde raka förlust borta mot Timrå IK. Mot Kristianstad på hemmais var det förstås läge för ett trendbrott – men det började anskrämligt för VIK.

Efter knappt sex minuter tog gästerna från Skåne ledningen genom Max Wahlgren. Ett par minuter senare fick VIK chansen i matchens första powerplay, men hittade inget kvitteringsmål.

Kvitteringen skulle dock komma innan den första akten var över. Efter drygt 18 minuter gjorde Michael Kapla sitt sjätte för säsongen och 1-1 var ett faktum. Passningspoängen till Viktor Liljegren.

Skotten efter första 20 var 13-4 till Västervik.

Stark avslutning

Efter 5.25 i den andra perioden fullbordade VIK sin vändning. Viktor Liljegren bytte roll från framspelare till avslutare och gjorde 2-1 för VIK. Saku Kinnunen noterades för assisten.

Skottstatistiken jämnades sedan ut i både den andra och tredje perioden och Kristianstad jagade ett kvitteringsmål. Med halva den tredje perioden kvar åkte Alexander Anderberg ut i 2+10-minuter för checking from behind och ett personligt straff.

Kristianstad hittade inget 2-2-där.

VIK gjorde sedan ett mycket förtjänstfullt arbete och tillät aldrig Kristianstad att skapa någon anstormning. Inte förrän 25 sekunder återstod kunde gästerna plocka målvakten – och det var aldrig nära att Kristianstad skulle kvittera.

Därmed bröt VIK den dystra sviten och är åter på vinnarspåret.