Annons:

VIK vill undvika svängig match mot nykomlingen – Gropp lär göra debut

Västerviks IK tappade 2–1-ledning till förlust med 3–4 i första mötet med Väsby. I kväll möts lagen för tredje gången denna säsong. Foto: Ossian Mathiasson

VIK vill undvika svängig match mot nykomlingen – Gropp lär göra debut

Västerviks IK är redo för vad som komma skall i kväll. Nykomlingen Väsby IK har gjort sig kända för att spela med ett stort risktagande och satsa framåt. 
– Jag vill att vi är smartare än vad de är och gör bättre bedömningar i själva spelet, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Västerviks IK och Väsby IK har mött varandra två gånger tidigare under årets säsong och står noterade för varsin seger. Västervik tappade en 2–1-ledning till förlust med 3–4 under de sista 20 minuterna i första mötet och fick viss revansch i returmötet på bortais. Den gången blev det VIK-seger med 3–2 efter förlängning.

– De kör på ordentligt så det öppnar upp sig åt bägge håll. Ibland går de bort sig, ibland blir det lyckat. De är ett oberäkneligt lag. Jag vill att vi är smartare än vad de är och gör bättre bedömningar i själva spelet. Det kommer bli viktigt eftersom vi vet att de gillar att tuta och köra. Vi är i grund och botten inte så intresserade av det. Vi vill ha mer koll på grejerna. Det är svårt att ha koll på det om det blir mycket fram och tillbaka, säger Mattias Karlin. 

Första matchen sedan i söndags

Mattias Karlins Västervik är redo för spel eftersom de inte har spelat match sedan söndagens 2–1-seger hemma mot Kristianstads IK, ett lag som tampas med Väsby i tabellens nedre regioner. 

– Vi spelade match varannan dag förra veckan, fyra matcher på sju dagar. Vi tog ledigt i måndags och har tränat tisdag, onsdag och torsdag, säger Mattias Karlin.

Har det varit tunga kroppar efter förra veckans intensiva matchperiod?

– Får man bara vila någon dag så brukar man ofta bli sugen på att spela igen. Det var bra fart på tisdagsträningen då vi körde ett långt pass. På grund av många matcher och covid-19 ligger vi rätt så mycket minus när det gäller träning. Vi passade på och tränade lite längre i tisdags, säger Karlin.  

Vad har ni tränat på i veckan?

– Vi körde på lite tuffare i tisdags, sedan var det lite lugnare onsdag och torsdags. Vi har betat av spelövningar, grundläggande detaljer i spelet och nött powerplay och boxplay. 

Fem matcher på nio dagar

Nu går Västerviks IK in i en ny period med många matcher på kort tid. Det blir fem matcher på nio dagar: Väsby borta i dag, Tingsryd hemma på söndag, Väsby hemma på onsdag, Vita Hästen hemma på fredag och returmatch borta mot Vita Hästen lördagen den 30 januari.

– Nu blir det fredag och söndag till att börja med. Att åka fyra timmar till Väsby är en okej resa och vi vet hur långt det är till Norrköping. Det är svårt att hitta en kortare resa.

Västerviks kanadensiske forwardsvärvning Ryan Gropp, som har bokförts för 58 poäng på 156 matcher i AHL, gör med stor sannolikhet debut mot Väsby.  

– Han har inte spelat med oss än och det är inte omöjligt att han är med mot Väsby. 

"Hagelin är lite på g"

VIK-kaptenen Joakim Hagelin, som inte har spelat match sedan den 6 december, kommer inte till spel mot varken Väsby eller Tingsryd. 

– Han kanske kan spela till veckan. Han körde halva träningen i tisdags och hela träningen i onsdags och torsdags. Han är lite på g men det är inte läge att spela match än. 

Vad har du för status på Gerry Fitzgerald?

– Det är ganska oförändrat. Han har sitt gips en stund till så det dröjer någon månad i bästa fall. 

Backen Alfred Barklund är utlånad till Allettan-laget Visby/Roma under resterande del av januari månad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt