Annons:

Revanschsugen Karlin inför Väsby: “Ta tillbaka trean”

Mattias Karlin har all anledning att vara nöjd med målvaktsesset Daniel Marmenlind. Foto: Ossian Mathiasson

Revanschsugen Karlin inför Väsby: “Ta tillbaka trean”

Efter en mindre bra insats i senaste matchen mot Väsby är det stor revanschlusta hos Västervik och huvudtränaren Mattias Karlin inför morgondagens möte. 

Annons:

Västervik är tillbaka på vinnarspåret efter segern i Smålandsderbyt mot Tingsryd senast. Inför den matchen kom man ifrån en svag prestation mot bottenlaget Väsby, där man förlorade med 4-2 på bortaplan.

Imorgon är det dags för revansch för VIK, när Väsby kommer och gästar Småland. Och tre poäng är ett måste för Västervik.

– Vi har en jävla revanschlusta. Det ska vara ett jävligt bra tryck från våran sida. Senast mot Väsby saknades engagemang - så det måste vi visa imorgon, säger huvudtränare Mattias Karlin till Dagens Västervik.

"Alla ska vara påställda"

Väsbys senaste match var just segern mot VIK. En trepoängare som Karlin vill ta tillbaka.

– Det gäller att ta tillbaka den där trean. Väsby har kvalité och är ett hårt arbetande lag. Det gäller att vi gör de saker som vi har pratat om. Ta jobbet framför mål i båda zonerna. Alla ska vara påställda och vill tävla i varje byte.

Berömmer Marmenlind

Läget i laget ska vara oförändrat jämfört med senaste matchen mot Tingsryd. En spelare som det har snackats om den senaste tiden, är succémålvakten Daniel Marmenlind som har bäst räddningsprocent i hockeyallsvenskan. Tidigare i dag kom uppgifter till Kvällsposten att 23-åringen är klar för SHL-klubben Malmö Redhawks till nästa säsong.

– Jag har inte hört om någonting är klart än. Malmö visade ganska tidigt intresse för Daniel. Det ändrar inte min uppfattning kring honom om han har gjort klar med någon annan klubb. Nu fokuserar vi på denna säsong, säger Karlin och fortsätter:

– Det är fantastiskt kul för honom om det stämmer. Det betyder att han har gjort något bra, vilket han har gjort. Daniel har visat en stabilitet i de flesta matcherna. Målvaktstränaren har gjort ett fantastiskt bra jobb också, liksom Marmenlind.

Samuel Josefsson

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt