Annons:

Georgsson efter dramat: ”Visar moral som kommer tillbaka”

Västerviks assisterande tränare Emil Georgsson tycker att laget visade på moral när man reste sig och hämtade in ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden mot Timrå. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

Georgsson efter dramat: ”Visar moral som kommer tillbaka”

Trots en stark vändning lyckades inte Västervik dra det längsta strået. Timrå vann även den andra semifinalen i Hockeyallsvenskans slutspel. 4-3 slutade matchen efter ett förlängningsdrama.

Annons:

Västerviks IK blev totalt överkört av Timrå spelmässigt och låg under med 3-1 efter två perioder. I den tredje vaknade Västervik, och när Victor Öhman skickade in 3-3 med två minuter kvar var man ifatt.

 – Vi var inte påställda som vi borde vara när man möter seriens bästa lag. Efter 3-1-målet försökte vi få igång laget genom att byta målvakt. Henrik Lundberg kom in och gjorde det väldigt bra. Han gjorde ett par svettiga räddningar, säger assisterande tränaren/sportchef, Emil Georgsson.

– Vi fick sedan en tidig reducering i tredje perioden. Då började Timrå darra väldigt mycket, och om vi hade fått in kvitteringen tidigare så kanske vi kunde ha avgjort. Det går snabbt i hockey. 

"Skänk från ovan"

Matchen gick till förlängning, men där klev en viss Jonathan Dahlén fram och skickade in 4-3 för Timrå. Västervik ligger nu under med 2-0 i matcher när man tar bussen hem till Småland. 

– Jag tycker att vi startade förlängningen positivt. Sedan räknade vi lite fel, men det är bara att ta lärdom av det. Matchen borde varit över efter två perioder. Det var en skänk från ovan att vi fcik chansen att avgöra, men vi visade moral som kunde komma tillbaka.

– Det vi tar med oss från dessa matcher är att vi har varit nära att skrälla. Den första matchen borde vi avgjort i första perioden. Vi känner att Timrå inte är ett omöjligt motstånd. Nu kommer vi till vår hemmaplan där vi vill spela mer Västerviks-hockey, säger Emil Georgsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt