Annons:

JUST NU: KLART MED NY HUVUDTRÄNARE I VIK

Martin Gudmundsson är presenterad som ny huvudtränare i Västerviks IK. Foto: Jonas Forsberg/Bildbyrån

JUST NU: KLART MED NY HUVUDTRÄNARE I VIK

Mattias Karlin har tackat för sig efter att ha tränat Västerviks IK i massa säsonger. I dag presenterade VIK sin nye tränare: Martin Gudmundsson, senast i Wings HC Arlanda i Hockeyettan. 

Annons:

Allsvenska Västervik skriver på sin hemsida att de vänder blad och blickar framåt med en ny huvudtränare vid rodret. 

Klockan 08.00 på tisdagsmorgonen presenterades Martin Gudmundsson som ny huvudtränare för klubbens a-lagsverksamhet under kommande säsong. 

”Vi är glada att kunna presentera Martin som ny huvudtränare i Västervik. Rekryteringsprocessen har varit högintensiv, men nu när allt är klart känns det så klart otroligt skönt och vi kan nu blicka framåt mot nästa säsong och det lagbygget”, säger sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida. 

"Blir en nystart nu"

34-årige Martin Gudmundsson har haft många tränaruppdrag i Almtunas organisation sedan säsongen 2013/14, bland annat huvudtränare och assisterande tränare i både a-lag och juniorlag. Han lämnade Almtuna efter säsongen 2019/20 och klev i slutet av januari 2021 in som huvudtränare i Wings HC Arlanda för att rädda Hockeyettan-klubben från degradering. 

Nu återvänder Martin Gudmundsson till Hockeyallsvenskan för att coacha Västerviks IK. 

"Jag vill prioritera en bra defensiv, se till att det är bra struktur på hemvägen och i egen zon. Det är A och O för att kunna fajtas med storklubbarna, men samtidigt ha ett finurligt anfallsspel. Det känns bra att ta över här, det blev väl ett perfekt avslut för både Mattias Karlin och Västervik med det som gjordes den här säsongen. Det blir en nystart nu, att tillsammans med Emil sätta ihop en ny trupp och bjuda på härligt spel", säger Martin Gudmundsson till VIK:s hemsida. 

Driven och målmedveten tränare

Emil Georgsson, sportchef i Västerviks IK, är nöjd med att huvudtränarbiten är löst.

"Vi tror att Martin kommer kunna fortsätta driva verksamheten i rätt riktning. Han är driven, målmedveten och kommer att öka kravbilden i de dagliga vanorna där jag tycker vi har en del att arbeta med. Han kommer med erfarenhet av att jobba i samma typ av miljö och med liknande förutsättningar, vilket jag tycker är en god förutsättning för att det ska kunna fungera bra", säger Emil Georgsson.

Texten har uppdaterats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt