Annons:

STORSEGER FÖR VÄSTERVIK – JÄTTELÄGE ATT NÅ SEMIFINAL

Morgan Andersson var förstås glad efter storsegern mot Vetlanda. Foto: Arkivbild

STORSEGER FÖR VÄSTERVIK – JÄTTELÄGE ATT NÅ SEMIFINAL

Västervik speedway körde över Vetlanda speedway totalt i derbymatchen. Nu har Västervik semifinalplatsen helt i egna händer.
– Det tar vi då, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Derbymatchen i Vetlanda var jämn i tre heat. Då hade Västervik vunnit det första med 4-2 och de två efterföljande slutat 3-3. Därefter började Västerviks uppvisning. 

Västervik tog fyra femettor på fem heat – och ledde därmed matchen med 33-15 efter åtta heat. Vetlanda hade precis som mot Dackarna i tisdags ett kraftigt försvagat lag. Szymon Wozniak var tillbaka i laguppställningen, men kom inte till start. Vetlanda körde riders replacement för honom och det slog definitivt inte väl ut för hemmalaget.

– Vi delar upp matchen i omgångar och i första och fjärde hade vi velat få med oss fler poäng. Men det var en bra insats, sedan hade vi väl inte sagt nej till lite mer poäng. Det är inte lätt att komma hit och köra, men vi hade ett starkt lag. Vi var ute efter mycket poäng. Vi kom ut 5-1 några gånger, men så blev det 3-3. Det är sådär på den här banan, man får mycket sprut på sig och så blir man tio kilo tyngre av det, säger lagledaren Morgan Andersson.

När fick ni vetskap om att Wozniak inte skulle köra?

– Jag såg någonting om det, men hade fullt upp med mitt eget lag. Det där bryr jag mig inte så mycket om.

Efter åtta heat lyckades ändå Vetlanda hålla lite mer jämna steg och sätta stopp för en total förnedning på Hasses Motorstadion under några heat – det som Morgan Andersson beskriver som den fjärde omgången. I både heat nio och tio blev det 3-3 och likaså i det tolfte heatet. Där hade Västervik förstås velat få poängövertag.

Sju femettor totalt

Västervik tog tre raka femettor i nomineringsheaten och vann till slut med 61-29. Veckans andra storseger var ett faktum för ett semifinaljagande Västervik. Västervik fick förstås även med sig bonusen och kunde därmed ta tre poäng med sig hem från Vetlanda.

– Det var en bra insats totalt sett. Det är en seger och en övertygande sådan, men nu lägger vi fullt fokus på tisdagens match mot Smederna. 

Både Dackarna och Västervik står nu på 26 poäng. Västervik har en förarkvot på 118 och Dackarna på 110. 

– Vi har räknat lite snabbt och tror vi behöver ta 43 poäng. Då vinner vi med två förarpoäng, men det får vi ta då. Nu måste jag prata med grabbarna, säger Morgan Andersson snabbt efter segern.

Dackarna har kört färdigt och därmed har Västervik allt i egna händer i kampen om andraplatsen och en direktplats till semifinalen. 

Fakta

Poäng Västervik: Artem Laguta 15 poäng (5 heat), Fredrik Lindgren 14+1 (5), Jaimon Lidsey 11+2 (5), Bartosz Smektala 11+1 (5), Vadim Tarasenko 6+3 (5), Anton Karlsson 4 (3), Noel Wahlqvist 0 (2). 

Poäng Vetlanda: Tomasz Gapinski 9 poäng (6 heat), Filip Hjelmland 7 (6), Peter Ljung 6 (6), Victor Palovaara 4 (6), Robin Aspegren 3 (5).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt