Annons:

Lagen presenterade – här är förarna i SM-finalen i Målilla

Mikael Teurnberg mönstrar samma manskap som i semifinalen. Foto: Arkivbild

Lagen presenterade – här är förarna i SM-finalen i Målilla

På tisdag körs den första av två SM-finaler mellan Dackarna och Smederna. Nu har lagledarna bestämt sig för hur lagen ska se ut.

Annons:

Dackarna eliminerade Västervik och tog sig till SM-final. Eskilstuna Smederna å sin sida skickade ut Rospiggarna. Nu får vi en repris på finalerna från 2018 och 2019 – då Smederna båda gångerna drog det längsta strået.

Den första matchen körs i Målilla på tisdag och returen dagen efter i Eskilstuna.

– Jag slappnar inte av för en sekund utan tänker på precis allt som kan vara av vikt. Vi ska inte konstla till det utan alla vet vad som gäller. I och med att vi körde även i kvartsfinalen har vi haft tävlingar hela tiden och jag känner att vi är inne i ett bra flyt, säger Mikael Teurnberg till Dackarnas hemsida.

Teurnberg har stor respekt för motståndet. 

– Det kommer att bli väldigt tufft. Smederna har erfarenhet av att vinna SM-finaler. De vann grundserien och har tre raka guld så de är favoriter. Det blir något att bita i för oss. Smedernas styrka är jämnheten och sådana lag är ofta väldigt bra.

Det fanns ingen anledning till ändring i laget, enligt Teurnberg, som mönstrar samma manskap som i semifinalen.

Dackarnas startsjua: 1) Tai Woffinden, 2) Maciej Janowski, 3) Jacob Thorssell, 4) Rasmus Jensen, 5) Jason Doyle, 6) Ricky Kling, 7) Avon van Dyck.

Smedernas startsjua: 1) Kacper Woryna, 2) Gleb Chugonov, 3) Andzejs Lebedevs, 4) Michael Jepsen Jensen, 5) Pontus Aspgren, 6) Johannes Stark, 7) Joel Kling.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt