Annons:

Dackarna enda laget som kan ta fem poäng mot Smederna

Tai Woffinden finns med i dackelaget mot Smederna på tisdagen. Foto: Bildbyrån

Dackarna enda laget som kan ta fem poäng mot Smederna

Dackarna är det enda laget som lyckats vinna över Smederna så här långt i grundserien och Dackarna kan bli det enda laget som tar full pott mot Smederna.
– Smederna är bra och har inte förlorat en hemmamatch på väldigt länge. Det är dags nu och som alltid laddar vi på för att vinna, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.
Tai Woffinden gör debut i Dackarna – som ställer upp med tre VM-förare.

Annons:

Dackarna slog Smederna hemma 48–42 för några veckor sedan – trots att Dackarna körde rider replacement för Jacob Thorssell. Då var Jason Doyle fullpoängare, Maciej Janowski och Luke Becker 12 poäng vardera.

Den trion är med imorgon plus att mycket viktige Jacob Thorssell är tillbaka plus Tai Woffinden. Här kan man väl snacka om mycket kompetent femma som individuellt normalt brukar köra hem tvåsiffrigt.

Maciej Janowski hade två tunga GP-tävlingar i Lublin i helgen. Jason Doyle var upp och ner medan Tai Woffinden mer jämn.

För Mikel Teurnberg ställer givetvis Tai Woffindens intåg i laget till huvudbry, positiva sådana.

Danskarna Fredrik Jakobsen och Rasmus Jensen gjorde en mycket bra match hemma mot Lejonen senast. Båda körde hem drygt tvåsiffrigt.

– Även om det är en angenäm sitts som lagledare att ha så många bra förare att välja på så är det samtidigt tufft att behöva ställa över så bra förare som Frederik och Rasmus, säger Mikael Teurnberg.

– Jag hade väl i sig inga problem att ta ut de tre VM-förarna utan det var väl mer vem av Becker, Jakobsen eller Jensen jag skulle ta ut. 

Luke Becker kör i England ikväll.

Jerker optimistisk

Smedernas lagledare, Jerker Eriksson, är optimistisk.

– Att vi ”bara” fick stryk med sex poäng i Målilla gör att vi har en bra chans att ta en trepoängare imorgon. Vi har ännu inte förlorat hemma och den trenden tänker vi hålla i.

– Men visst blir det en tuff uppgift nu när Dackarna fått in Tai Woffinden och Jacob Thorssell är tillbaka igen, säger Jerker.

På papperet ställer Jerker upp Smedernas bästa lag.

– Om man tittar på dagsformen så är det vårt bästa lag. Greg Laguta är tillbaka igen och han är en tuff förare som vågar utmana och ta för sig. Det behövs mot Dackarnas VM-förare.

– Men det gäller att alla är på tårna, vilket de inte var i Målilla, om det ska bli tre poäng, säger Jerker Eriksson.

Fakta

Laguppställningarna:

Eskilstuna Smederna: 1. Michael Jepsen Jensen. 2. Grigorij Laguta. 3. Gleb Chugunov. 4. Andzejs Lebedevs. 5. Pontus Aspgren. 6. Maximilian Belsing. 7. Johannes Stark.

Dackarna: 1. Maciej Janowski. 2. Luke Becker. 3. Tai Woffinden. 4. Jacob Thorssell. 5. Jason Doyle. 6. Maksymilian Bogdanowicz.

Veckans matcher: 

Tisdag: Smederna – Dackarna, Masarna – Västervik, Piraterna – Indianerna. Torsdag: Rospiggarna – Smederna. Lördag: Swedish FIM Speedway Gand Prix, Målilla.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt