Annons:

Lindgren tvingas avsluta sin säsong – missar finalen:

Fredrik Lindgren tvingas avsluta sin säsong i förtid. Foto: Jonas Davidsson/Arkiv

Lindgren tvingas avsluta sin säsong – missar finalen: "Pressat mig själv"

Fredrik Lindgren väljer att avsluta sin tävlingssäsong i förtid. Det meddelar stjärnan på sin facebooksida. 36-åringen kommer därmed inte finnas med i Sveriges trupp till lag-VM finalen nästa helg.

Annons:

Efter en missad medalj i årets GP-serie väljer svenske stjärnan Fredrik Lindgren att avsluta säsongen 2021. Han berättar på sin facebooksida att han har kämpat mot sviter av corona.

– Vad många inte vet är att jag kämpar med postcovid och defekter i mina lungor sedan 2020. Jag fick också lite mer problem med handen från en gammal skada efter kraschen i Vojens Grand Prix. Jag har pressat mig själv mycket den här säsongen bara för att kunna dyka upp på tävlingarna, säger Fredrik Lindgren.

"Jag hade en konstig känsla i mig själv"

Covidproblemen har även påverkat Fredriks psykiska hälsa. 

– Förra veckan blev från dåligt till värre under SM-slutspelet och Grand Prix-helgen i Torun. Jag kunde inte känna igen mig själv, jag hade en konstig känsla i mig själv, jag hade svårt att koncentrera mig och fokusera.

Beskedet från Lindgren innebär att stjärnan kommer missa lag-VM-finalen i Manchester för sitt Sverige. För honom själv ligger fokuset att rehaba och komma tillbaka starkare nästa säsong.

– Jag kommer att ta med mig de positiva sakerna från den här säsongen och lära av den erfarenhet detta år har gett mig. Vi har redan börjat med min rehabiliteringsplan och jag känner mig säker på att jag kommer att få chansen att läka ordentligt och komma tillbaka nästa år starkare. Jag har kommit tillbaka starkare tidigare från skada och sjukdom.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt