Annons:

Anton vill göra succé igen – tackade nej till erbjudande från Polen

Anton Karlsson hoppas förstås att utvecklingskurvan ska fortsätta peka uppåt för hans del. Foto: Linus Johansson

Anton vill göra succé igen – tackade nej till erbjudande från Polen

Förra säsongen gjorde Gamlebysonen Anton Karlsson oväntad succé i Elitserien och moderklubben Västervik. Nu vill 18-åringen ta nästa steg i karriären.
– Jag hoppas kunna bygga vidare på det jag gjorde förra året och ta ett steg till, säger han.

Annons:

När säsongen 2018 startade var det nog inte många som visste vem Anton Karlsson var. Men när tonåringen väl fick chansen i Elitserien presenterade han sig omgående. Västerviksföraren tog stora kliv under säsongen och besegrade flera betydligt mer namnkunniga förare.

– Det är klart att det var en liten överraskning. Det var inte vad jag hade räknat med när säsongen började. Men jag fick chansen i Elitserien ganska tidigt och sen fortsatte det så och det är klart att när man får den chansen lär man sig mycket, säger Anton Karlsson.

Seriösare upplägg

Nu är Anton Karlsson redo för en ny säsong i moderklubben.

– Det ska bli spännande att komma igång och se hur jag står mig i år. Jag hoppas kunna bygga vidare på det jag gjorde förra året och ta ett steg till.

Hur har du förberett dig under vintern?

– Jag har tränat mycket på gym och så har det varit mycket jobb med maskinerna. Jag har försökt att förbereda mig så bra som möjligt och har haft ett lite seriösare upplägg än förra säsongen.

Erbjudande från polsk klubb

I juni tar Anton Karlsson studenten och därefter är tanken att satsningen på speedwaykarriären ska bli ännu större. Redan inför den här säsongen hade han ett erbjudande om att köra i Polen.

– Jag fick ett erbjudande från en klubb i andraligan och skulle då vara utlånad till ett lag i tredjeligan. Men det sa jag nej till så länge. Jag vill bli klar med skolan först, men när det är gjort kanske jag tar ett kontrakt i Polen.

Tanken är att köra utomlands i framtiden?

– Absolut. Sen får vi se om jag känner att det behövs redan i år eller om jag väntar lite.

Behöver förbättra starterna

För att ta nästa steg i utvecklingen är det framförallt en sak som Anton Karlsson känner att han behöver förbättra.

– Det är starterna och det har det varit hela tiden. Farten ute på banan har jag, det vet jag. Sen måste jag så klart lära mig allt bättre, det är bara att träna på.

I Västervik kommer han att konkurrera med främst Joel Larsson och John Lindman om en plats i startsjuan.

– Jag ska försöka bevisa att det är jag som ska ha platsen, säger Anton Karlsson.

Hur ser du på konkurrenssituationen?

– Det är tufft, men det är så det ska vara. Det är bara bra att det finns några att kämpa mot. Det skulle inte vara bra om jag åkte runt och bara tog nollor i Elitserien och inte hade någon konkurrens om platsen.

Vad tror du om Västerviks chanser i år?

– Det gick ju bra förra säsongen och vi har inte ett sämre lag i år direkt. Vi har som mål att ta oss till slutspelet och så får vi jobba därifrån, säger Anton Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt