Annons:

Thorssell söker revansch i Dackarna: ”Rätt tid att byta miljö”

Jacob Thorssell hoppas hitta tillbaka till en högre nivå igen efter klubbytet till Dackarna. Foto: Linus Johansson

Thorssell söker revansch i Dackarna: ”Rätt tid att byta miljö”

Redan hösten 2015 var Jacob Thorssell nära att hamna i Dackarna. Valet då föll istället på Rospiggarna. Istället är Åtvidabergssonen redo att göra sin debut för Målillaklubben tre och ett halvt år senare.
– Det kändes som rätt tid att byta miljö, säger Jacob Thorssell.

Annons:

Hösten 2015 valde Jacob Thorssell att lämna Vetlanda. Dackarna var länge och väl med och slogs om hans signatur redan då, men Åtvidabergskillen hamnade istället i Rospiggarna och Hallstavik.

– Jag valde att stanna i Rospiggarna i tre år och det är jag glad över. Men efter förra säsongen kändes det som rätt tid att byta miljö, säger Jacob Thorssell.

Vill hitta tillbaka

Förra säsongen var ganska tung för Thorssell och självförtroendet var knappast på topp i höstas.

– Målet med den här säsongen är att komma tillbaka till det jag vet att jag är kapabel att prestera. Jag vill ha ett bra år i alla ligor, ta bra med en poäng och vara en viktig kugge i mina lag. Sen är det självklart att det vore roligt att få köra någon av GP-tävlingarna i Målilla eller Hallstavik.

Han säger själv att träningen under vintern kändes bra fram till att han bröt armen i en motocrossolycka. Jacob Thorssell opererades i mitten av mars, men har nu varit igång i ett par veckor.

Har du kommit igång efter skadan?

– Ja... det har jag väl. Det sitter någonstans i ryggmärgen att köra. Det känns okej. Jag körde i söndags och det gick bra. Nu har jag tränat ett par dagar här i Målilla och det känns så bra som det kan göra, säger Jacob Thorssell.

Trivs i Målilla

Just banan i Målilla är en favorit för 25-åringen.

– Jag gillar banan i Målilla och har alltid kört bra här. Men de flesta tycker om den här banan så det kan vara tufft ändå.

För ett par veckor sedan var Dackarna klar favorit till SM-guldet, men sedan dess har laget, åtminstone tillfälligt, tappat både Greg Hancock och Maciej Janowski.

– Det är skittråkigt så klart, men nu är det så det är och vi får göra det bästa av det och köra på. Säsongen är lång. Det första målet är att ta oss till slutspel och det var det från första början också.

I kväll inleder Dackarna Elitserien med hemmamatch mot Eskilstuna Smederna.

– Det blir tufft, men ingenting är omöjligt. Vi får göra det bästa med laget vi har och så får vi se vad det räcker till, säger Jacob Thorssell.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt