Annons:

DACKARNAS FORMTOPP HÅLLER I SIG – KÖRDE ÖVER SMEDERNA

Dackarna tog en förkrossande seger i dagens bortamatch mot Smederna och tog dessutom hand om bonuspoängen. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

DACKARNAS FORMTOPP HÅLLER I SIG – KÖRDE ÖVER SMEDERNA

Efter en strulig start på säsongen verkar det ha lossnat för Dackarna. Tredje raka segern kom när Eskilstuna Smederna besegrades med 55–35.

Annons:

I tisdags tog Dackarna en skön 48–42-seger på bortaplan mot Rospiggarna och veckan innan var det inget snack om saken när Dackarna läxade upp Vetlanda och vann stort. 

Det är ett formstarkt Dackarna som har börjat få ordning på saker och ting och i kvällens bortamatch mot Eskilstuna Smederna kom tredje raka segern. 

Dackarna radade upp fyra femettor på de åtta första heaten och hade en tiopoängsledning (32–22) efter nio heat.

Avslutade med tre femettor

Smederna fick en biljett in i matchen i tionde heatet när Fredrik Lindgren och Gleb Chugunov fixade en femetta mot Kacper Gomolski och Patryk Dudek, som åkte omkull och heatet stoppades och startades om utan honom, i tionde heatet.  Dackarnas ledning krypte då till endast sex poäng (33–27) i paus. 

Det spelade ingen som helst roll. Dackarna vann med imponerande 55–35 i finalreprisen från i fjol och avslutade kvällen med tre raka femettor. Segern innebar även att Dackarna tog hand om bonuspoängen och lämnar Eskilstuna med tre poäng. Dackarna har kört in nio poäng och ligger fyra i elitserietabellen. 

Mer om matchen kommer senare i kväll. 

Fakta

Poäng, Dackarna: Oliver Berntzon 14, Maciej Janowski 12, Piotr Pawlicki 10, Patryk Dudek 10, Frederik Jakobsen 5Jacob Thorssell 2, Kacper Gomolski 2.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt