Annons:

Lagledare Peter Karlsson och hans Dacke-förare jagar i morgon SM-final då den avgörande semin mot Västervik körs på hemmaovalen i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Peter Karlssons dackar jagar SM-final: "Det bör gå"

När Dackarna och Västervik möttes i serien vann Dackarna hemmamötet med förkrossande 56-33. På tisdagskvällen är det dags igen. Nu handlar det om den avgörande SM-semifinalen – och Målilla mönstrar exakt samma laguppställning nu som då.

Annons:

Saker börja verkligen ställas på sin spets i speedwayslutspelet, och förutsättningarna är brutala men enkla. I morgon kväll handlar det helt enkelt om att vinna eller försvinna – både för Dackarna och för Västervik. Runt niohugget på kvällen är säsongen slut för ett av lagen.

Bevsikelse blev glädje

Dackarna har med sig 46-44 från bortamatchen i Västervik förra tisdagen. En seger som frambringade blandande känslor hos lagkapten Peter ”PK” Karlsson, sedan hans lag som mest haft ledningen med 14 poäng i matchen.

– Ja, det kan jag inte neka till. Direkt efter matchen var jag ganska besviken, men när det gått nån dag och man landat lite så kändes det ändå riktigt bra. Att komma in i den andra semin med en tvåpoängsseger från bortamatchen hade man ju tagit på förhand utan att tveka.

– Vi var väldigt jämna i den matchen med alla förare mellan fyra och åtta poäng, men saknade kanske lite spets. Samtidigt är Västervik starka hemma och de toppade riktigt bra, där vi inte orkade stå emot, säger Peter Karlsson.

Samma succésjua

Till morgondagens match mönstrar ”PK” exakt samma lag som i hemmamatchen i serien – med samma västnummer på samtliga förare. Jämfört med den första semin i Västervik innebär det att Frederik Jakobsen, som var avstängd förra veckan, ersätter Joel Kling på reservplatsen.

– Det känns som att det är det här laget som har satt sig. Om det fungerar i morgon och vi går vidare, så är det det här laget vi kommer få se även fortsättningsvis.

– Samtidigt skär det i mitt svenska tränarhjärta att plocka bort Joel. Jag vill ju att han också ska köra, men vi har hela tiden varit tydliga med att det är en konkurrenssituation som råder på den platsen och Frederik har kört fantastiskt bra.

"Det bör gå"

Peter Karlsson är dock noga med att han inte ser någonting som klart ännu – trots att hans lag är starkt på hemmaovalen.
– Jag ser väldigt ödmjukt på saken och vi måste verkligen prestera, Västervik, med Morgan i spetsen, kommer göra allt och de har flera förare som trivs här. Nu har de ju även Rune Holta på reserven, som kan banan i Målilla och som de kan använda lite hur de vill. Han hade ingen bra kväll i Västervik i tisdags, men kommer vara en helt annan förare i morgon.

Om du måste tro något inför matchen?
– Det bör går.

I morgon kväll vet vi.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt