Annons:

Ingen överdriven glädje efter segern: ”Känns som att vi förlorade”

Dackarna leder med endast två poäng inför semifinalreturen mot Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Ingen överdriven glädje efter segern: ”Känns som att vi förlorade”

Dackarna såg ut att ha avgjort SM-semifinalen efter heat tio. Nu blir returen på G&B Arena en förväntad rysare efter Västerviks starka upphämtning.
– Det känns som att vi förlorade, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna vann första semifinalen mot Västervik med 46–44 och har skaffat sig en liten fördel inför tisdagens retur på G&B Arena. 

På förhand var det givetvis ett resultat som Dackarnas lagledare Peter Karlsson hade köpt alla dagar i veckan men när hans lag tappade en 14-poängsledning till seger med endast två poäng efter paus stod han med blandade känslor på Hejla Arenas innerplan efter matchens slut. 

– Det känns som att vi förlorade. Gubbarna går omkring här med svansen mellan benen. Det blev en besk eftersmak. Västervik kom jäkligt starkt på slutet och det är svårt att leda matcher med så många poäng. Vi försökte peppa förarna i paus men vi lyckades inte med det, säger Peter Karlsson.

"Lätt att slappna av"

Dackarna plockade två starka femettor i heat nio och heat tio och med ett försprång på 14 poäng fanns det egentligen ingenting som talade för rivalen Västervik. 

Västerviks totalförvandling såg till att Dackarna bara har två poäng att gå på inför returen. 

– Det är lätt att slappna av efter heat tio med två raka femettor i ryggen. Sport är väl så, det är fan inte lätt att leda. De plockade in tolv poäng på oss efter paus men skit samma. Vi ska se det positiva, vi vann ändå matchen. Det är inte lätt att komma hit och ens vinna en tävling. Nu vann vi en semifinal och semifinalen lever i allra högsta grad, säger Peter Karlsson.

"Gör ett jättebra jobb"

Dackarna kom till kvällens match utan den danske talangen Frederik Jakobsen, som var skadad, och satsade då på formsökande Joel Kling. Virserumssonen körde bland annat in en femetta med Patryk Dudek strax före halvtidsvilan. Han körde in fyra poäng på tre heat. 

– Det såg ut som att han skulle bli av med femettan i heat tio men han fick med sig den. Det var riktigt kul att han kliver in och gör ett jättebra jobb. 

Nu får Peter Karlsson tänka till i några dagar på vem som får chansen i semifinalreturen på G&B Arena. 

– Det är alltid huvudbry men det är många matcher som ska avverkas innan returen. Jag kommer ihåg hur det var förra säsongen och i år med. Allt kan hända. Jakobsen ska bli fit for fight först, Kling gör en jättebra match och är helt klart med i gamet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt