Annons:

Tungt för Sverige i lag-VM – Ljung plockade sju poäng

Den första halvan av Speedway of Nations blev knappast vad Peter Ljung och förbundskaptenen Morgan Andersson hade hoppats på. Foto: Ossian Mathiasson

Tungt för Sverige i lag-VM – Ljung plockade sju poäng

Sverige har ett tungt läge efter den första dagen i finalen i lag-VM (Speedway of Nations), som körs i ryska Togliatti. Fredrik Lindgren och Peter Ljung fick inte alls till det och har sju poäng upp till ledande Australien inför den andra dagens tävlande.

Annons:

De sju finallagen mötte varandra varsin gång i dag och i morgon görs den proceduren om. Efter den första dagens tävlande är det Australien som toppar Speedway of Nations med sina 23 poäng. Det är en poäng mer än tvåan Ryssland och två poäng mer än trean Polen. Därefter placerar sig Danmark med 19 poäng, Sverige med 16 poäng, Tyskland med 14 poäng och Storbritannien med 10 poäng.

Sju poäng för Ljung

Det svenska laget startade kvällen bra, men när Fredrik Lindgren fick motorstrul i två heat i rad tappade Sverige mark till täten. Lindgren stannade till slut på nio poäng medan Peter Ljung körde in sju poäng. Filip Hjelmland fick chansen i det sista heatet för kvällen, mot Polen, men det slutade inte bättre än att han körde in i Maciej Janowskis bakhjul och att båda kraschade.

Rysslands Emil Sayfutdinov och Polens Bartosz Zmarzlik var kvällens bästa förare med 17 inkörda poäng. Trea i den ligan var Australiens Jason Doyle med 16 poäng.

Jakobsen imponerade

I det polska laget hade Maciej Janowski, som kör för Dackarna i Elitserien, en nattsvart kväll redan innan kraschen. Han lyckades inte köra in en enda poäng under tävlingens gång.

Dackarnas Frederik Jakobsen var U21-reserv i det danska laget och fick chansen i två heat. Han imponerade och körde in totalt fyra poäng i de heaten.

Läs mer om Janowskis och Hjelmlands krasch genom att klicka här.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt