Annons:

Ljung efter förnedringen: ”Blev sämre än vad vi hade hoppats på”

Peter Ljungs Västervik ser ut att få inrikta sig på kvartsfinalkörning nästa vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Ljung efter förnedringen: ”Blev sämre än vad vi hade hoppats på”

Peter Ljung och hans Västervik Speedway misslyckades helt och hållet i Vetlanda. Det blev förlust med 34–56 och nu får laget med största sannolikhet göra sig redo för kvartsfinal.
– Det blev sämre än vad vi hade hoppats på givetvis, säger Peter Ljung.

Annons:

Västervik har parkerat i toppen av elitserien under hela säsongen och sett ut ta en av två semifinalplatser. 

På sistone har laget visat svag form och i grundserieavslutningen mot hemmastarka Vetlanda hade inte Västervik skuggan av en chans. Det blev förlust med 34–56 och därmed tog Vetlanda hand om bonuspoängen och en av två semifinalplatser. 

För stunden är Västervik tvåa i tabellen men tredjeplacerade Dackarna, som ligger två poäng efter Västervik, har två matcher kvar att köra hemma mot Masarna i morgon och Indianerna på torsdag. 

Det mesta talar för att Västervik kommer sluta trea och får välja kvartsfinalmotståndare först. Vill det sig riktigt illa kan de sluta fyra om Smederna plockar mer än 56 poäng i den försenade matchen mot Piraterna som pågår. Efter sex körda heat står det 18–18 i Eskilstuna.  

– De (Smederna) måste ta ganska mycket poäng för att klara tredjeplatsen så det ser ut som att vi ska klara den i alla fall. Det är viktigt att få välja motståndare i kvartsfinalen, säger Peter Ljung.

"Tung kväll med storstryk" 

Att det skulle bli tufft för Västervik i Vetlanda hade nog många räknat ut men det blev en mardrömskväll där Morgan Anderssons planer försvann en efter en.

– Vi fick stryk med lika mycket i grundserien förra året och lyckades köra jämnt med dem i slutspelet. Det blev sämre än vad vi hade hoppats på givetvis, säger Ljung och fortsätter:

– När det blir så här så är det bara att försöka greppa de strå som finns och plocka så mycket poäng som möjligt. Det är förarpoängen som kommer avgöra vilken placering vi kommer på. Det gäller att få ihop så mycket som möjligt även om man har förlorat matchen. Vi fick ihop lite mer poäng mot slutet men det var en tung kväll med storstryk. 

Vad hade du för tankar inför kvällen?

– Vi visste att det skulle bli otroligt tufft, de har inte förlorat någon hemmamatch än. Man går alltid in med inställningen att man ska klara det men i dag hade vi ingen chans. Det är hopplöst i Vetlanda om man inte är med i startsvängen och det var vi inte i dag. Får man sprutet på sig en gång så är det god natt. Vi var inte riktigt där och de var bättre. 

Hur ska något lag kunna slå dem?

– Det har hänt men det är en tuff nöt att knäcka. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt