Annons:

Anderssons planer gick i stöpet:

Nicki Pedersen och Morgan Andersson lyckades inte fälla Vetlanda i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Anderssons planer gick i stöpet: "Fick lägga in plan c tidigt"

Morgan Andersson hade lagt upp flera planer inför kvällens match mot Vetlanda. Den ena planen efter den andra fick han kasta då Vetlanda körde över Västervik med 56–34.
– Vi fick lägga in plan c väldigt tidigt som handlade om att få med sig så mycket poäng som möjligt för att inte tappa tredjeplatsen, säger Morgan Andersson.

Annons:

Västerviks dröm om att gå direkt till semifinal i speedway är så gott som borta efter storförlusten (34–56) mot hemmasuveränen Vetlanda. Västervik ligger visserligen tvåa i tabellen men jagande Dackarna, som har Masarna och Indianerna kvar på hemmaoval, ligger endast två poäng efter i toppen.

– När det blev så här räknade jag semifinalplatsen direkt. Dackarna kommer med ordinarie lag och Masarna saknar Antonio Lindbäck så det har vi inte ens tänkt på. Jag ser inte hur Dackarna ska misslyckas, säger Morgan Andersson. 

Planerna gick i stöpet

Allt tyder på att Västervik kommer sluta trea i tabellen och får därmed välja kvartsfinalmotståndare först. Det som kan stoppa dem är om Smederna plockar mer än 56 poäng mot Piraterna. 

– Vi får hoppas att Piraterna får ihop 34 pinnar. Det var bara synd att inte den matchen gick samtidigt som vår, säger Morgan Andersson. 

Det blev en tung kväll för Morgan Anderssons Västervik som aldrig lyckades ge Vetlanda en ordentlig fight. 

– Speedwayheatet är relativt kort i Vetlanda och det gäller att man är med in i startsvängen nio gånger av tio men det var inte riktigt. Vi fick lägga in plan c väldigt tidigt som handlade om att få med sig så mycket poäng som möjligt för att inte tappa tredjeplatsen. Det hade inte varit bra för oss om vi tappar tredjeplatsen. Plan a var att vinna, plan b var att köra oavgjort och plan c var att ta med sig så mycket poäng som möjligt. Det var därför jag nominerade som jag gjorde, jag kände att Jack (Holder) var den snabbaste föraren som vi hade och då satsade jag honom direkt. Vi ville få mer poäng. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt