Annons:

Ny högskoleutbildning inom IT i Västervik – ”baseras på behov i kommunen”

Utbildningen Systemutveckling - IT och Samhälle startar i Västervik till hösten. Foto: Arkiv

Ny högskoleutbildning inom IT i Västervik – ”baseras på behov i kommunen”

Flera nya utbildningar är tänkta att starta till höstterminen på Campus Västervik. Bland annat satsas det på universitetsutbildningen Systemutveckling IT och samhälle. IT är en framtidsbransch som väntas vara i stort behov av arbetskraft framöver. I dagarna har utbildningarna öppnat för ansökningar. 

Annons:

Campus Västervik satsar på flera nya utbildningar till hösten, både inom IT, specialistsjuksköterskeprogram och socionomprogrammet, och nu har ansökningstiden till höstens utbildningar startat. 

– Det har hänt väldigt mycket här på ganska kort tid vad gäller utbud av program både bland högskoleprogrammen, men även YH-programmen. Alla utbildningar som finns här baseras på behov i kommunen, så man har helt enkelt sett när man gjort behovsinventering att den här typen av utbildning behövs, säger Annika Uldén, utbildningskoordinator på skolan. 

Stort behov inom IT – satsar på högskoleutbildning i Västervik

Nya utbildningen Systemutveckling IT och samhälle ligger på 180 hp och görs tillsammans med Högskolan Väst där utbildningen redan funnits en tid. Inom IT finns det stora arbetskraftsbehov, och bristen väntas inte bli mindre kommande år. 

– Som vi sett det verkar det vara en brist, och att det ser ut att vara det även i framtiden. 

Intresset för utbildningen ser ut att vara stort. 

– Vår webstrateg säger att intresset verkar vara stort, för det är många som har klickat på den på webben. Men vi får se, än vi vet inte förrän perioden stänger hur många som sökt, säger Annika Uldén. 

På onsdag kl.17 anordnas en digital informationsträff om utbildningen där den som är intresserad kan få svar på frågor om programmet, behörighet och antagning bland annat. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt