Annons:

Ny lärarutbildning till Västervik – då öppnar ansökan

En ny lärarutbildning startas på Campus Västervik. Foto: Arkivbild

Ny lärarutbildning till Västervik – då öppnar ansökan

Nu får Västervik en ny lärarutbildning. Det är en utbildning för grundlärare i årskurs fyra till sex som startar på Campus Västervik i augusti 2023. 

Annons:

Utbildningen ges genom samverkan med Linköpings universitet.

– Grundlärarutbildning 4–6 är oerhört viktig för vår kommun, därför är vi glada över att kunna erbjuda den i Västervik. Våra skolor behöver och har efterfrågat den här kompetensen, samtidigt tror vi att många är intresserade av att söka. Det är en gedigen utbildning som har alla förutsättningar att leda till arbete, säger Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik.

Utbildningen kommer att starta i augusti 2023 och ansökan till utbildningen kommer att kunna göras våren 2023.

– Det råder brist på behöriga mellanstadielärare och det finns en stor grupp potentiella studenter som är etablerade i Nyköping eller Västervik och inte har möjlighet att antingen flytta till Linköping eller pendla med långa resdagar, säger Håkan Löfgren, dekan för utbildningsvetenskap på LiU, i pressmeddelande från Linköpings universitet.

Studenterna på Campus Västervik kommer att ta del av föreläsningar och seminarier som kommer att sändas från Linköping, där lärarna är. Studenterna i Västervik kommer även att delta i verksamhetsförlagd utbildning på särskilt utvalda övningsskolor i Västervik.

I Västervik kommer 20 platser att erbjudas.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt