Annons:

  • Sjöpolisen på plats vid sjön – letar efter försvunna Agneta

    Nu är sjöpolisen igång och söker efter Matz Eklunds försvunna sambo Agneta. Foto: Micael Rundberg/Matz Eklund

  • Sjöpolisen på plats vid sjön – letar efter försvunna Agneta

    Sjöpolisen genomsöker Hemsjön under tisdagen. Foto: Matz Eklund

  • Sjöpolisen på plats vid sjön – letar efter försvunna Agneta

    Foto: Matz Eklund

Sjöpolisen på plats vid sjön – letar efter försvunna Agneta

Ingen har sett 60-åriga Agneta Hultman sedan den 21 juni förra året. Sjöpolisen från Stockholm har nu återupptagit sökinsatsen efter henne.
– Jag har blivit lovad hela dagen i dag och hela dagen i morgon, säger Matz Eklund, sambo med den försvunna kvinnan.

Annons:

Nästan tio månader har gått sedan någon senast såg 60-åriga Agneta Hultman. Den 21 juni 2022 promenerade hon iväg från hemmet och har sedan dess varit försvunnen.

För familjen, Agnetas livspartner Matz och deras två vuxna döttrar, har ingenting varit sig likt sedan den där dagen runt midsommar förra året. 

En badkasse vid Hemsjön, några hundra meter från hemmet, är ett av få spår efter henne. En observation av en kvinna på Tuna-vägen i höjd med Orremåla på eftermiddagen den 21 juni ett annat, liksom en förmodad observation av en kropp i sjön Möckeln av sökpersonal i höstas.

Sjöpolisen på plats

Den gångna helgen återupptogs sökinsatsen efter att isarna släppt sitt grepp om sjön Möckeln, där insatserna nu koncentreras. Fågelvägen är det fyra kilometer mellan Möckeln och Björksebo.

Tidigare har Matz Eklund riktat kritik mot polisen i vår tidning. För någon vecka sedan kunde vi berätta att sjöpolisen från Stockholm skulle komma under vecka 17, men redan nu är sjöpolisen här. 

Under tisdagen började sjöpolisen att söka i Hemsjön. Matz Eklund har också varit på plats. 

– De kör i Hemsjön i dag med olika system, både med sonar och en större båt. Observationen från Möckeln är inte till 100 procent klarlagd att det rör sig om en kropp, så därför vill man säkerställa Hemsjön en gång till, säger Matz Eklund. 

Vill få ett avslut

Matz Eklund räknade med att polisen skulle hinna genomsöka den mindre sjön Hemsjön under tisdagen. Under onsdagen väntas sjöpolisen söka igenom Möckeln, som är betydligt större. 

– Jag har pratat med polisen och de blir kvar ett tag till. De har fått uppgifter av mig kring Möckeln och de kan ju sitt, så kanske att de kan hitta något, säger Matz Eklund som självklart vill kunna få ett avslut.

Han har blivit lovad både tisdagen och onsdagen, sedan tar han över med hjälp av egna resurser både torsdag och fredag. HÄR kan du läsa ett längre reportage från i november med Matz Eklund. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt