Annons:

Simon Larssons Västerviks FF förlorade med uddamålet, 0–1, i dagens genrep mot Lindsdals IF. Foto: Stefan Härnström

Västervik föll i genrepet – Svensson ser positivt på prestationen

Västerviks FF:s försäsong rundades av med en 0–1-förlust mot division 3-nykomlingen Lindsdals IF. Nästa helg sparkar VFF igång tävlingssäsongen i division 3. 
– Vi ska ha en träningsvecka, fila på detaljer, hålla farten uppe och se till att taggningen är på gång, säger tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Det blev 0–1 (0–1) i genrepet till fotbollstrean för Västerviks FF mot gästande Lindsdals IF på lördagen. Matchens enda mål prickades in av Lindsdal med några minuter kvar av första halvlek. 

VFF-tränaren Jimmy Svensson var på det stora hela nöjd med insatsen i sista träningsmatchen. 

– Prestationen är bra och första halvtimmen är det bästa vi har gjort hittills mot ett bra Lindsdal som gör det tufft för oss att skapa chanser. Vi har bra chanser även om vi har skapat mer i de senaste matcherna. Vi skapar tillräckligt för att göra mål i den här matchen, säger Jimmy Svensson. 

Med knappt 30 minuter kvar av matchen fick gästande Lindsdal en spelare utvisad, men VFF lyckades inte få till en kvittering. 

– Vi hade ett skott i ribban men det blev kallt och avslaget. Jag är nöjd med en del saker och mindre nöjd med en del saker. Det finns en del att slipa på i vårt spel. Lindsdal är det bästa laget vi har mött på försäsongen. De är omställningsstarka och ett ständigt hot när vi tappar boll plus att de är solida och starka i defensiva led, säger Jimmy Svensson. 

"Måste sätta dit chanserna"

Jimmy Svensson känner att VFF har ett spel som lovar gott inför nästa veckas seriepremiär mot Linköping City. Det är målskyttet som måste lossna. 

– Jag vill att vi börjar komma igång och gör mål. Vi saknar inte chanser för att vinna den här matcher. Grundspelet sitter och vi är redo för seriestart om en vecka. Vi måste sätta dit chanserna och vi börjar närma oss där vi vill vara. Serien är lång och det kommer sätta sig. Jag hade varit mer orolig om vi inte hade tagit oss fram till målet. Vi har gjort fyra mål på fyra matcher och vi kunde ha gjort åtta mål

Nye forwarden Simon Sandholm missade dagens match och är ett frågetecken till premiären. Anton Ekberg, nyförvärvet från Överum IK, var bäst i VFF. 

– Han var riktigt bra i dag, synd att han inte fick göra ett mål. Det hade han varit värd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt