Annons:

Spännande premiäruppgift: ”Ett lag som jag inte blir riktigt klok på”

Jonathan Fält-Öhr blir återigen en viktig spelare för Jimmy Svenssons Västerviks FF i division 3. Foto: Stefan Härnström

Spännande premiäruppgift: ”Ett lag som jag inte blir riktigt klok på”

Tidigare elitklubben FC Linköping City är tvångsnedflyttade till division 3 och är Västerviks FF:s premiärmotståndare. 
– Det är en inspirerande uppgift att gå upp mot dem, säger tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Linköping City har upplevt flera turbulenta säsonger som ledde till att klubben ramlade ur division 1 i höstas. Eftersom klubben inte uppfyller kraven för elitlicensen flyttades klubben ner ytterligare en division och spelar division 3-fotboll under 2022. 

– Det är ett lag som jag har tittat på under försäsongen och som jag inte blir riktigt klok på med tanke på deras blandade resultat. Jag har förvarnat spelarna om att det kan komma ett annat gäng än det jag har sett på försäsongen. Vi får istället lägga fokus på vårt lag, säger Jimmy Svensson. 

Han lägger ingen större vikt vid att det är en klubb som kommer från flera turbulenta säsonger med stor spelaromsättning och att huvudtränaren Marcelo Gallo hoppade av sitt uppdrag tidigare i veckan. 

– Jag vänder på det och ser en elitförening som har varit i division 1 och som har ekonomisk kapacitet. Vi får se hur det går för dem. När jag såg de mot Värmbol var de bra, sedan vet jag att de förlorade mot Vimmerby. De är kanske lite spretiga som lag men skickliga rent individuellt, säger Svensson och fortsätter: 

– Oavsett lag så tror jag att det kan bli ett lag att räkna med när de får ihop allting. Jag har tippat dem ganska högt upp, men det beror på hur de får ihop det. 

"Årets trupp är bredare"

Nu lägger VFF försäsongen bakom sig och laddar för det kommande seriespelet i division 3 nordöstra Götaland. 

– Försäsongen har varit mer normal än förra året. Vi hade tänkt spela fem matcher men jag är nöjd med fyra matcher och det räcker gott och väl. Vi har hittat saker som vi har finslipat, tränat på bra och fixat och donat med hur vi ska spela fotboll. Jag känner att jag har fått med mig laget på sättet vi ska spela fotboll och sedan är det klart att det hela tiden finns saker att snurra på. Man kan aldrig säga att man är redo till 100 procent. 

VFF har tappat spetsspelaren Tim Håvestam och fyllt på med spelare från närområdet. 

– Jag är nöjd med truppen, den håller ungefär samma klass som förra året men årets trupp är bredare. Tim hade varit trevlig att ha kvar en annan bredd i år.

"Kaxigt att säga att vi ska tangera det"

Nils Alfonsson, nyförvärv från grannklubben IFK Västervik, har en trolig fraktur eller spricka på revbenen och missar premiären.

Hur ser lagets målsättning ut?

– Jag sätter aldrig några målsättningar utan vi som lag vill prestera i varje match. Hur långt det bär får vi se. Vi ska hänga kvar, etablera oss och sätta en kultur här i stan med att det är minst division 3-fotboll. 

Det finns inga tankar på at tangera fjolårets fjärdeplacering?

– Det är möjligt då serien känns öppen. Men det är samtidigt väldigt kaxigt att säga att vi ska tangera det. Jag tror att många lag har bättre koll på oss. Det är ingen specifik målsättning som vi pratar om. Vi ska hänga kvar och bli ett bra division 3-lag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt